Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkin pääministeri ilmoitti tuoreet luvut – vallankumousyrityksen rangaistustoimista kärsii yli 100 000

Pidätettyjä ja kiinniotettuja on yli 60 000, suljettuja yrityksiä yli 4 000.

Ulkomaat
 
UMIT BEKTAS
Turkin pääministeri Binali Yildrim.
Turkin pääministeri Binali Yildrim. Kuva: UMIT BEKTAS

Turkin pääministeri Binali Yildrim ilmoitti keskiviikkona tuoreimmat luvut maan epäonnistunutta vallankaappausyritystä seuranneista rangaistustoimista, kertoo uutistoimisto Reuters.

Yildrimin mukaan vallankaappausyrityksen jälkeen on erotettu tai siirretty syrjään virastaan 79 900 henkilöä. Pidätettyjä ja kiinniotettuja on 60 384 henkilöä.

Turkkilaisviestimissä on raportoitu, että vankiloissa on tungosta kumousyritystä seuranneen pidätysaallon vuoksi. Turkin hallitus julisti heinäkuussa kolmen kuukauden poikkeustilan, joka antaa viranomaisille laajemmat valtuudet.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan on lausunnossaan väläyttänyt mahdollisuutta ottaa kuolemanrangaistus käyttöön Turkissa. Kuolemanrangaistus poistettiin Turkin perustuslaista vuonna 2004. Erdoğan on sanonut puhdistavansa valtion Fethullah Gülenin seuraajista.

Vallankaappausyrityksen jälkeen suljettujen yritysten määrä on 4262. Yildrimin mukaan yrityksillä on epäilty olevan yhteyksiä Fethullah Güleniin, jota Turkin hallitus syyttää vallankaappausyrityksestä. Gülen elää maanpaossa Yhdysvalloissa.

Gülen on kiistänyt yhteytensä vallankaappausyritykseen. Hän sanoo liikkeensä olevan rauhanomainen ja pyrkivän rakentamaan siltaa muslimimaailman ja länsimaiden välille. Turkin hallitus pitää Gülenin liikettä terroristijärjestönä.

Gülenin Hizmet-liike on levittäytynyt eri puolille maailmaa, myös Suomeen.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat