Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Etelä-Kaliforniassa riehuva maastopalo leviää - 1 300 sammuttajaa yrittää tukahduttaa paloa

Poikkeuksellisen rajut maastopalot uhkaavat 82 000 ihmisen koteja eteläisessä Kaliforniassa.

Ulkomaat
 
PATRICK T. FALLON / Reuters
Sammuttajat yrittivät keskiviikkona suojata taloja maastopalolta San Bernardinon piirikunnassa Kaliforniassa Yhdysvalloissa.
Sammuttajat yrittivät keskiviikkona suojata taloja maastopalolta San Bernardinon piirikunnassa Kaliforniassa Yhdysvalloissa. Kuva: PATRICK T. FALLON / Reuters

Etelä-Kaliforniassa riehuvia maastopaloja ei ole saatu hallintaan, vaikka 1 300 sammuttajaa taistelee yhä laajemmalle leviävää tulta vastaan.

Yli 82 000 ihmisen kodit uhkasivat jäädä liekkien alle, ja kymmeniä taloja oli keskiviikkoon mennessä tuhoutunut Los Angelesin ja Las Vegasin välisen valtatien ympäristössä, uutistoimistot kertoivat.

”Olen ollut sammuttajana 40 vuotta enkä ole koskaan nähnyt, että palo etenisi näin äärimmäisellä tavalla kuin eilen”, sammutustöitä johtava Michael Wakoski sanoi keskiviikkona uutistoimisto Reutersille.

Noin 100 kilometriä Los Angelesista itään sijaitsevaan San Bernardinoon julistettiin hätätila palojen takia. Palon syy on edelleen epäselvä. Se oli tuhonnut tiistain ja keskiviikon aikana noin 12 000 hehtaaria.

Sammuttajien työtä vaikeutti navakka tuuli ja 38 celsiusasteen helle. Useita teitä oli suljettu ja kaksi sammuttajaa loukkaantui jäätyään liekkien keskelle.

Kaliforniassa on ollut viiden vuoden ajan poikkeuksellisen kuivaa. Lisäksi maasto- ja metsäpaloista kärsivät myös muut Yhdysvaltojen länsiosat. Pelkästään Kaliforniassa riehui kahdeksan maastopaloa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat