Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

DN: Ruotsissa jää kiinni yksi ihmissalakuljetuksesta epäilty päivässä

Poliisin tekemien ihmissalakuljetusilmoitusten määrä on kasvanut voimakkaasti esimerkiksi Etelä-Ruotsin Skånessa.

Ulkomaat
 

Tukholma

Ruotsin poliisi on kuluneen vuoden aikana ottanut kiinni yhden ihmissalakuljetuksesta epäillyn henkilön päivässä, kertoo Dagens Nyheter.

Viime vuoden heinäkuun alun ja tämän vuoden kesäkuun lopun välillä poliisi otti kiinni 363 ihmistä epäiltynä joko ihmissalakuljetuksen järjestämisestä tai sen toteuttamisesta, osoittavat rikostilastoja pitävän Brån lehdelle laskemat tilastot.

Poliisin tekemien ihmissalakuljetusilmoitusten määrä on kasvanut voimakkaasti esimerkiksi Etelä-Ruotsin Skånessa.

Vuodenvaihteen jälkeen tänä vuonna poliisi on ottanut kiinni viisinkertaisen määrän epäiltyjä ihmissalakuljettajia kuin edellisvuonna samaan aikaan. Tämä ei johdu vain tammikuussa Tanskan-rajalla aloitetuista henkilöllisyystarkastuksista, poliisista arvioidaan.

”Syynä on myös lisääntynyt salakuljetus”, sanoo Mikael Mattsson rajapoliisista DN:lle.

Yleisintä on, että ihmiset kuljettavat tulijoita Juutinrauman sillan yli henkilöautolla tai että maahan tullaan lentäen. Vesiteitse esimerkiksi Juutinrauman yli tulo on verraten harvinaista.

Selvää ei ole, kuinka suuri joukko tekee salakuljetuksella rahaa Ruotsissa. Poliisin tiedossa on DN:n mukaan ainakin nelisenkymmentä rikollista verkostoa, jotka elättävät itsensä salakuljetuksella ja jotka käyttävät ruotsalaisia passeja.

Ruotsissa ja Tanskassa on kuluneen vuoden aikana raportoitu myös laajasti ihmisistä, jotka ovat kuljettaneet ihmisiä auttamistarkoituksessa ilman hyötymistavoitetta. Rajan yli kuljettaminen tällaisessakin tapauksessa on laitonta.

Poliisin mukaan on harvinaista, että tekijät olisivat täysin epätietoisia teon rikollisuudesta.

Ihmissalakuljetusrikokset ovat vaikeasti selvitettäviä. Tämän vuoden ensimmäisen puoliskon aikana ihmissalakuljetukseen liittyvistä teoista Ruotsissa nostettiin 55 syytettä, DN kertoo.

Ihmissalakuljetuksesta langetettava rangaistus on teon vakavuudesta ja järjestäytyneisyydestä riippuen sakoista kuuteen vuoteen vankeutta.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat