Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Daqneesh, 5, pelastettiin raunioista Aleppossa – ikoninen kuva antoi siviilien kärsimykselle kasvot

Pelastustoimien tuoksinassa otettu kuva ambulanssissa istuvasta pikkupojasta alkoi pian levitä sosiaalisessa mediassa.

Ulkomaat
 
Aleppolaispoika pelastettiin raunioista
Aleppolaispoika pelastettiin raunioista
Syyrialaiset avustustyöntekijät onnistuivat pelastamaan lapsia ja aikuisia aleppolaisen talon raunioista ilmaiskun jälkeen. Aleppolaisten siviilien hätä on kasvanut taistelujen kiihtyessä ja kyse on yhdestä pahimmista kaupunkisodista. Kuvaus ja editiointi: Aleppo Media Center

Aleppon siviilien kärsimys sai kasvot, kun syyrialainen Aleppo Media Center julkaisi myöhään keskiviikkona Youtube-palvelussa videon aleppolaisen talon raunioissa tehdyistä pelastustöistä. Kuva videolla esiintyneestä viisivuotiaasta pojasta lähti tämän jälkeen leviämään sosiaalisesa mediassa.

Kuvassa ja videolla oleva poika on viisivuotias Omran Daqneesh. Syyrialaiset avustustyöntekijät onnistuivat pelastamaan hänet ja joukon muita siviilejä aleppolaisesta rakennuksesta sen jälkeen, kun taloon oli osunut pommi. Tapahtuman kuvausajasta ei ole varmaa tietoa.

Telegraph-lehden mukaan isku tapahtui Qaterjin lähiössä. Kyse oli mahdollisesti venäläisten tai Syyrian hallinnon joukkojen tekemästä iskusta. Telegraphin mukaan päähän haavoittunut Daqneesh vietiin hoidettavaksi muiden iskussa haavoittuneiden kanssa Aleppon M10-sairaalaan. Hän pääsi hoidon jälkeen lähtemään sairaalasta, lehti kertoi. M10-sairaalaankin tehtiin ilmaisku aiemmin elokuussa.

Sotatoimet Aleppon hallinnasta ovat kiihtyneet viime aikoina.

Pohjois-Syyriassa sijaitseva suurkaupunki Aleppo on Syyrian sodan pahimpia taistelukeskuksia. Sotiminen kapinallisten ja hallituksen joukkojen välillä jatkuu rajuna. Satojatuhansia siviilejä on loukussa kapinallisalueella eristettynä kriisiavusta.

Syyrian sodassa on kuollut YK:n arvion mukaan 400 000 ihmistä. Yli kymmenen miljoonaa syyrialaista on joutunut pakenemaan taisteluita.

YK:n lastenjärjestö Unicef arvioi elokuun alussa, että saarretun Aleppon itäosissa noin 120 000 lasta tarvitsisi välitöntä humanitaarista apua.

”Konfliktin kärjistyminen asettaa lapset kauhistuttaviin olosuhteisiin. Tällä tulee olemaan suoria seurauksia lapsille vuosiksi eteenpäin”, Unicef totesi tiedotteessaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat