Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Seitsemän Chicagon poliisia saanee potkut vääristä tiedoista mustan teinin ampumistapauksessa

17-vuotiasta nuorta miestä ammuttiin 16 kertaa lokakuussa 2014.

Ulkomaat
 
HS–AFP

Chicagon poliisi suosittelee seitsemän poliisin erottamista. Syynä ovat epäilyt siitä, että nämä olisivat kirjoittaneet poliisiraportteihin tahallaan vääriä tietoja musta teinin ampumistapauksesta.

Poliisi ampui 17-vuotiasta Laquan McDonaldia 16 kertaa lokakuussa 2014. Kymmenen paikalla ollutta poliisi todisti raporteissaan, että ampuminen oli oikeutettu ja noudatti poliisin voimankäyttösääntöjä.

Tapauksesta kuvattu video julkaistiin 13 kuukautta myöhemmin ja se herätti raivoa. Videolla näkyy, kuinka McDonald kävelee poliiseista poispäin luotien osuessa.

Chicagon poliisi aloitti sisäisen tutkinnan, ja McDonaldia ampunut poliisi sai syytteen ensimmäisen asteen murhasta. Kymmentä surmapaikalla ollutta poliisia syytetään teon peittelystä.

Poliisin väkivalta mustia kohtaan on aiheuttanut lukuisia mellakoita Yhdysvalloissa viime vuosina. Monet levottomuuksista ovat alkaneet, kun tapahtumista kuvatut videot ovat levinneet verkossa.

Myös poliisi on kohdannut väkivaltaa. Heinäkuussa kolme poliisia ammuttiin kuoliaaksi Baton Rougessa Louisianassa ja viisi Dallasissa Teksasissa. Molemmissa tapauksissa epäillään, että motiivina oli kosto siitä, että poliisi oli surmannut mustia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat