Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Trump sanoi katuvansa loukkaavia puheitaan – ”Olen saattanut aiheuttaa henkilökohtaista tuskaa”

Kannatuskyselyissä Hillary Clintonista jäänyt Trump yritti pehmentää imagoaan.

Ulkomaat
 
USA:n presidenttikisan kova loppusuora
USA:n presidenttikisan kova loppusuora
Ehdokkaat kamppailevat katkeraan loppuun saakka saadakseen enemmistön valitsijamiehistä.

Yhdysvaltain presidentiksi pyrkivä Donald Trump sanoo katuvansa lausuntojaan, joilla hän on loukannut ihmisiä. Trump esitti yllättävän uuden puhesävyn kampanjatilaisuudessa Pohjois-Carolinassa torstaina.

Republikaanien Trump on jäänyt kannatuskyselyissä selvästi demokraattiehdokas Hillary Clintonin jälkeen elokuun aikana. Trump on viime päivinä yrittänyt elvyttää kampanjaansa muun muassa vaihtamalla henkilöitä kampanjaryhmässään.

”Joskus kuumassa väittelyssä ja monista asioista puhuttaessa sitä ei valitse sanojaan oikein ja sanoo väärin”, Trump sanoi kuulijoilleen uutistoimisto AFP:n mukaan.

”Minä olen tehnyt niin. Ja uskokaa tai älkää, kadun sitä. Kadun sitä, etenkin niissä tilanteissa, kun olen saattanut aiheuttaa henkilökohtaista tuskaa”, hän lisäsi.

Trump ei antanut esimerkkejä lausunnoista, joilla hän mielestään on loukannut. Hän aloitti vaalikampanjansa viime vuonna kutsumalla meksikolaisia siirtolaisia ”rikollisiksi ja raiskaajiksi”. Sen jälkeen hän on puhunut loukkaavaan sävyyn muun muassa naisista ja muslimeista.

Elokuussa Trump kohahdutti, kun hän mollasi muslimiperhettä, jonka poika kuoli Yhdysvaltain asevoimien sotilaana Irakissa. Hänen myös tulkittiin yllyttävän väkivaltaa vastaehdokas Clintonia kohtaan.

Näiden kommenttien jälkeen ero kannatuskyselyissä kasvoi selvästi Clintonin hyväksi.

Räväkät lausunnot ovat olleet Trumpin kampanjan tavaramerkki, ja monille kannattajille ne ovat olleet syy tukea häntä. Loukkavat lausunnot ovat kuitenkin herättäneet arvostelua myös hänen oman puolueensa republikaanien parissa. Trump on harvoin perääntynyt lausunnoistaan.

Clintonia kannattaa presidentiksi nyt 47 prosenttia amerikkalaisista ja Trumpia 41,2, kertoo RealClearPolitics, joka laskee keskiarvon yli sadasta mielipidekyselystä.

Ero on vielä suurempi toisen keskiarvolaskennan mukaan. The Huffington Postin laskelma antaa Clintonin kannatukseksi 48,2 ja Trumpille 39,6.

Jos näin suuri ero toteutuisi itse vaaleissa 8. marraskuuta, kyseessä olisi lähihistorian selkein murskavoitto presidentinvaaleissa.

Torstaina puheessa Trump myös lupasi kannattajilleen: ”Kerron aina totuuden.”

Tiedotusvälineiden tekemät faktantarkastukset ovat kuitenkin todenneet, että Trump on esittänyt kampanjansa aikana poikkeuksellisen paljon valheita. Myös Trumpin puhe heinäkuun puoluekokouksessa vilisi virheitä ja puolitotuuksia.

Clintonin kampanja vähätteli torstaina Trumpin yritystä pehmentää imagoa. Clintonin tiedottajan Christina Reynoldsin mukaan Trumpin pitäisi muuttaa kokonaan puheidensä sävyä ja kertoa, mitä lausuntoja tämä pahoittelee.

Clintonin omaa vaalikampanjaa on häirinnyt jatkuva kiista hänen ulkoministeriuransa aikaisista sähköposteista.

Uusin käänne oli se, että liittovaltion poliisi toimitti torstaina joukon sähköpostitutkintaan liittyviä asiakirjoja kongessille, kertoi uutistoimisto Reuters. Republikaanit olivat vaatineet asiakirjoja tarkasteltavaksi kongressin komiteoihin.

Clinton käytti ulkoministerinä yksityistä sähköpostia salaiseksi luokitellut tiedon välittämiseen. FBI:n johtaja James Comey totesi viime kuussa kongressille, että Clinton oli ollut varomaton toimissaan. Hän ei kuitenkaan pitänyt tekoa rikossyytteiden arvoisena.

Kohu asiasta on kyselyiden mukaan heikentänyt Clintonin uskottavuutta äänestäjien silmissä.

Kongressille toimitetuista asiakirjoista käy ilmi, että Clintonia ohjeisti yksityisen sähköpostin käyttöön hänen edeltäjänsä Colin Powell, kertoi The New York Times -lehti. Powell kehotti lehden mukaan Clintonia käyttämään viestinnässään yksityispostia mutta ei kuitenkaan salatun tiedon välittämiseen

Powell on sanonut, että hän alkoi käyttää yksityistä kaupallisen yrityksen tarjoamaa sähköpostia aloittaessaan ulkoministerinä vuonna 2001, koska ulkoministeriöllä ei silloin ollut kunnon toimivaa sähköpostijärjestelmää.

CARLO ALLEGRI / Reuters
Republikaaniehdokas Donald Trump otti uuden pahoittelevan sävyn puheessa kannattajille torstaina Pohjois-Carolinassa.
Republikaaniehdokas Donald Trump otti uuden pahoittelevan sävyn puheessa kannattajille torstaina Pohjois-Carolinassa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat