Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Trump yrittää puhaltaa puhtia kampanjaansa – kampanjapäällikkö erosi

Ulkomaat
 
JONATHAN BACHMAN / Reuters
Donald Trump kirjoitti nimikirjoituksensa kannattajansa paidan selkään Louisianassa perjantaina.
Donald Trump kirjoitti nimikirjoituksensa kannattajansa paidan selkään Louisianassa perjantaina. Kuva: JONATHAN BACHMAN / Reuters

Laskevia kannatuslukuja vastaan kamppaileva republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump yrittää puhaltaa uutta puhtia kampanjaansa.

Trump ilmoitti perjantaina, että hänen kampanjapäällikkönsä Paul Manafort eroaa.

”Tänä aamuna Paul Manafort tarjosi ja minä hyväksyin hänen eronsa kampanjasta”, Trump sanoi uutistoimistojen mukaan.

Trump sanoi arvostavansa Manafortin työtä ja kehui häntä ”todelliseksi ammattilaiseksi”. Lopullista syytä Manafortin erolle ei kerrottu, mutta lähdön arvellaan liittyvän Trumpin kannatuksen murenemiseen ja Manafortia liippaaviin korruptiotutkimuksiin Ukrainassa.

Manafort ehti hoitaa Trumpin kampanjapäällikön tehtäviä vain pari kuukautta. Trump syrjäytti hänet tämän viikon keskiviikkona nimittämällä kampanjan johtoon Kellyanne Conwayn ja toimitusjohtajaksi Stephen Bannonin. Manafortin oli kuitenkin tarkoitus edelleen jatkaa kampanjatiimissä.

Henkilöstövaihdosten lisäksi Trump yrittää saada kampanjansa raiteilleen pehmentämällä imagoaan. Trump sanoi torstaina katuvansa lausuntoja, joilla hän on loukannut ihmisiä.

”Joskus kuumassa väittelyssä ja monista asioista puhuttaessa sitä ei valitse sanojaan oikein ja sanoo väärin”, Trump sanoi kampanjatilaisuudessa Pohjois-Carolinassa AFP:n mukaan.

”Minä olen tehnyt niin. Ja uskokaa tai älkää, kadun sitä. Kadun sitä, etenkin niissä tilanteissa, kun olen saattanut aiheuttaa henkilökohtaista tuskaa”, hän lisäsi.

Republikaanien Trump on jäänyt kannatuskyselyissä selvästi demokraattiehdokas Hillary Clintonin jälkeen elokuun aikana. Clintonin etumatka on kasvanut Trumpin räväköiden lausuntojen jälkeen.

Clintonia kannattaa presidentiksi nyt 47 prosenttia amerikkalaisista ja Trumpia 41,2, kertoo RealClearPolitics, joka laskee keskiarvon yli sadasta mielipidekyselystä.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat