Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Texas lykkää kohuttua teloitusta – kuolemaantuomittu ei edes nähnyt murhaa

Jeffery Wood odotti autossa, kun hänen ystävänsä ampui kaupun myyjän.

Ulkomaat
 
HS–AFP
Teksasissa aiotaan teloittaa mies murhasta, jota hän ei tehnyt
Teksasissa aiotaan teloittaa mies murhasta, jota hän ei tehnyt
42-vuotias Jeffery Wood odottaa teloitusta myrkkyruiskeella kuolemansellissä Teksasissa. Hänen kaverinsa ryösti kaupan ja ampui kauppiaan vuonna 1996, kun Wood istui ulkona autossa odottamassa. Teksasin lain mukaan Wood tuomittiin kuolemaan, sillä syyttäjän mukaan Wood tiesi, että kauppias tultaisiin mahdollisesti ampumaan. Teloituspäiväksi on päätetty 24. elokuuta 2016. Kuva: Reuters.

Texasin oikeusistuin on lykännyt paljon kohua herättänyttä teloitusta. Hämmästystä on herättänyt se, että kuolemaantuomittu Jeffery Wood ei ollut paikalla murhan tapahtuessa eikä edes nähnyt sitä.

Wood oli tarkoitus teloittaa myrkkyruiskeella keskiviikkona. Hänen asianajajansa ovat vedonneet siihen, että tuomio perustuu vääriin todisteisiin ja että Woodin älykkyysosamäärä on lapsen tasolla.

Texasin tuomioistuin perustelikin lykkäyspäätöstään sillä, että Woodin älykkyydestä lausunnon antanut psykiatri osoittautui myöhemmin epäpäteväksi.

Murha tapahtui tammikuussa 1996. Wood istui avolava-autossa huoltoaseman kaupan ulkopuolella Kerrvillen kaupungissa, kun hänen ystävänsä Daniel Reneau nousi autosta ryöstämään kaupan kassaa.

Ryöstö ei mennyt suunnitelmien mukaan: Reneau ampui myyjää päähän. Wood ryntäsi kauppaan ja näki, mitä oli tapahtunut. Saalis oli 11 000 dollaria.

Miehet saatiin kiinni seuraavana päivänä. Reneau tuomittiin kuolemaan vuonna 2002.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat