Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Zikavirus leviää Floridan Miamissa suosittuun turistikohteeseen – Finnair: raskaana olevat seurueineen voivat vaihtaa Miamin-lennon toiseen kohteeseen

USA kehottaa raskaana olevia naisia välttämään Miami Beachia.

Ulkomaat
 
Angel Valentin / Getty Images
Jalankulkija käveli perjantaina Lincoln Roadilla Miami Beachilla.
Jalankulkija käveli perjantaina Lincoln Roadilla Miami Beachilla. Kuva: Angel Valentin / Getty Images

Zikavirus leviää yhä laajemmalle Floridan eteläosissa, uutistoimisto Reuters kertoo. Ensimmäisistä tartunnoista raportoitiin heinäkuun lopulla Wynwoodin kaupunginosassa Miamissa, ja nyt kuvernööri Rick Scott on vahvistanut viisi tartuntaa suositulta Miami Beachilta.

Yhdysvaltain viranomaiset varoittavat raskaana olevia naisia matkustamasta Miami Beachille. Huolestuneiden kannattaa viranomaisten mukaan välttää lisäksi muuta Miamia ja mahdollisesti koko eteläistä Miami-Daden piirikuntaa, sillä vahvistamattomia tartuntoja on saattanut tapahtua muuallakin kuin nyt tunnetuilla tartunta-alueilla.

Florida pyrkii tappamaan tautia levittäviä hyttysiä matalalla lentävistä lentokoneista sumutettavalla myrkyllä. Tämä on kuitenkin hankalaa Miami Beachin alueella, missä korkeat talot estävät lentämisen riittävän matalalla.

Floridan tapaukset ovat ensimmäisiä vahvistettuja zikavirustartuntoja manner-Yhdysvalloissa. Uudet tartunnat lisäävät pelkoja siitä, että virus on leviämässä yhä laajemmalle Pohjois-Amerikkaan.

Floridassa tilanne hermostuttaa myös siksi, että turismi on osavaltiolle miljardien dollarien tulonlähde ja Miami Beach yksi alueen keskeisimmistä vierailukohteista.

Myös Finnair kuljettaa matkalaisia Miamiin. Viestintäpäällikkö Varpu Göösin mukaan raskaana olevat ja heidän seurueensa voivat nyt vaihtaa Miamin-lentonsa veloituksetta toiseen kohteeseen. Jos uusi kohde on edellistä kalliimpi, erotus jää kuitenkin ostajan maksettavaksi. Todisteeksi raskaudesta tarvitaan lääkärintodistus.

Lentojaan peruuttava sen sijaan ei saa rahojaan automaattisesti takaisin, vaan ehdot riippuvat lipputyypistä. Göösin mukaan käytäntö on yleinen vastaavissa tapauksissa, mutta lentoyhtiö seurailee tilanteen kehitystä sekä viranomaisten suosituksia.

Alkuvuodesta Finnair antoi raskaana olevien perua matkansa zikavirusalueelle.

Keltakuumehyttysen ja tiikerihyttysen levittämä zikavirus aiheuttaa vakavia kehityshäiriöitä lapsilla, joiden äidit ovat raskausaikana sairastaneet infektion. Tartunnalle ei ole hoitoa tai rokotetta.

Virusta levittäviä hyttysiä tavataan kaikkialla Amerikoissa paitsi Kanadassa ja manner-Chilessä.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat