Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Australian pääministeri ojensi kerjäläiselle viisi dollaria, mutta piteli toisessa kädessään setelitukkoa – ele nostatti arvosteluryöpyn internetissä

Pääministeri perusteli lahjoitusta myötätunnolla.

Ulkomaat
 
Tracey Nearmy / AAP
Malcolm Turnbullin auttava ele sai kylmän vastaanoton internetissä.
Malcolm Turnbullin auttava ele sai kylmän vastaanoton internetissä. Kuva: Tracey Nearmy / AAP

Australian pääministeri Malcolm Turnbull on joutunut sosiaalisen median hampaisiin sen jälkeen, kun hän kumartui keskiviikkona antamaan viisi Australian dollaria kerjäläiselle Melbournen kadulla. Asiasta kertoo muun muassa BBC.

Turnbull oli matkalla pitämään merkittävää puhetta, kun hän pysähtyi kättelemään kadulla istuvaa miestä. Pääministeri kuvattiin ojentamassa seteliä kerjäläisen kahvikuppiin.

Hyväntahtoinen ele herätti internetissä kiivaan vastareaktion. Ehkä äänekkäin arvostelu tuli ihmisiltä, joiden mielestä varakas entinen sijoituspankkiiri olisi voinut olla anteliaampikin. Turnbullin asemaa ei helpottanut se, että hän noukki vaatimattoman lahjoituksensa setelitukosta, joka ikuistettiin tilanteesta otettuun valokuvaan.

Osa on arvostellut Turnbullia myös ylipäätään yksittäisen kerjäläisen auttamisesta, vaikka hyväntekeväisyyteen tehty lahjoitus voisi helpottaa asunnottomien asemaa selvästi enemmän.

Turnbull on vastannut kritiikkiin sanomalla, että ele sai alkunsa myötätunnosta kadulla istunutta miestä kohtaan.

Pääministeriä arvosteltiin muun muassa viestipalvelu Twitterissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat