Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hillary Clintonin annettava kirjallinen todistus sähköpostiskandaalissa – kohu varjostaa vaalikampanjaa

Clintonin on vastattava kysymyksiin, jotka koskevat hänen sähköpostitteluaan ulkoministeriaikana.

Ulkomaat
 
CHRIS KEANE / Reuters
Demokraattien presidenttiehdokas Hillary Clinton joutuu vastaamaan kysymyksiin yksityisen sähköpostin käyttämisestä ulkoministeriaikanaan, mutta voi lykätä vastaamista vaalien yli.
Demokraattien presidenttiehdokas Hillary Clinton joutuu vastaamaan kysymyksiin yksityisen sähköpostin käyttämisestä ulkoministeriaikanaan, mutta voi lykätä vastaamista vaalien yli. Kuva: CHRIS KEANE / Reuters

Yhdysvaltain liittovaltion tuomari on määrännyt demokraattien presidenttiehdokkaan Hillary Clintonin vastaamaan kirjallisesti kysymyksiin, jotka liittyvät Clintonin sähköpostitteluun hänen ulkoministeriaikanaan.

Clinton käytti ulkoministerinä viestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen yksityistä sähköpostipalvelinta, mikä on arvostelijoiden mukaan voinut vaarantaa salaisia tietoja. Yksityisen sähköpostin käyttäminen myös tarkoitti sitä, ettei sähköposteja arkistoitu sääntöjen mukaisesti julkisiin arkistoihin.

Tuomari Emmet Sullivan linjasi perjantaina, että Clintonin on vastattava jutun esille nostaneen konservatiivisen Judicial Watch -ryhmän kysymyksiin toimistaan. Tuomari kuitenkin tyrmäsi vaatimukset suullisesta todistuksesta.

Sähköpostiskandaali on varjostanut Clintonin vaalikampanjaa ikävästi. Myös republikaanien vastaehdokas Donald Trump on käyttänyt sitä lyömäaseena Clintonia vastaan.

Tuomari antoi uutistoimistojen mukaan Judicial Watchille kysymysten jättämiseen aikaa lokakuun puoliväliin saakka. Clintonin puolestaan täytyy vastata kysymyksiin 30 päivän kuluessa määräajan umpeutumisesta. Tämä tarkoittaa, että Clinton voi lykätä vastaamista presidentinvaalien yli.

Vaalit pidetään 8. marraskuuta.

Clinton on pyytänyt anteeksi yksityisen sähköpostin käyttämistä. Clintonin vaalikampanjan tiedottaja Brian Fallon arvosteli Judicial Watchin nostamaa oikeusjuttua kovin sanoin, ja kutsui järjestöä The New York Times -lehden mukaan ”oikeistolaiseksi järjestöksi, joka on hyökännyt Clintoneita vastaan 1990-luvulta lähtien”.

”Tämä on vain jälleen yksi kanne, jonka tarkoituksena on vahingoittaa Hillary Clintonin kampanjaa”, Fallon sanoi lehden mukaan.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat