Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maailman kallein talo myynnissä – hintapyyntö huikea miljardi euroa

Ranskan Rivieralla sijaitsevalla kartanolla on kuninkaallinen historia ja sieltä löytyy yhä Euroopan suurin harvinaisten trooppisten kasvien kokoelma.

Ulkomaat
 
Kuvakaappaus twitteristä
Belgian kuninkaan kesäpalatsinakin toiminut Villa Les Cèdres on myynnissä ennätyshintaan.
Belgian kuninkaan kesäpalatsinakin toiminut Villa Les Cèdres on myynnissä ennätyshintaan. Kuva: Kuvakaappaus twitteristä

Ranskan Rivieralla on tullut myyntiin kartano, jonka hintapyynti on suurempi kuin minkään asuinkäyttöön rakennetun kiinteistön koskaan aiemmin, uutisoi muiden muassa The Times.

1870-luvulla rakennettu villa Les Cèdres on historiansa saatossa toiminut muun muassa Belgian kuningas Leopold II:n kesäasuntona. Leopold II osti villan vuonna 1904. Sittemmin omistajia on ollut useita.

Nykyään villan omistaa, ja sitä myy, konjakeistaan kuuluisa Marnier-Lapostollen suku. Mikäli kartano menee kaupaksi edes kolmanneksella pyydetystä hinnasta, se ohittaa kirkkaasti aiempaa kärkisijoitusta hallussaan pitäneen Ludvig XIV:n kesäpalatsin. Pariisin lähistöllä sijainnut Aurinkokuninkaan palatsi myytiin viime vuodenvaihteessa 275 miljoonan euron hintaan.

Linnamaisessa villa Les Cèdres’ssa on muun muassa 10 makuuhuonetta, vastaanottosali ja 50 metrinen uima-allas. Tontin pinta-ala 14 hehtaaria.

Kokonaisuuteen kuuluu myös kymmeniä kasvihuoneita, jotka pitävät sisällään Euroopan suurimman kokoelman harvinaisia trooppisia kasveja. Kasveja hoitamassa on 15 puutarhuria.

Naapureina asuvat ainakin osan vuodesta muiden muassa Microsoft-yhtiön Bill Gatesin kanssa perustanut Paul Allen sekä menestysmusikaalien ja elokuvien säveltäjänä tunnettu Andrew Lloyd Webber.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat