Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

YK arvosteli Filippiinejä verisestä huumesodasta – presidentti uhkaa jättää ”kyvyttömän” yhteistyöjärjestön

Presidentti Duterte suuttui YK:lle, koska järjestö arvosteli maan kovia otteita huumeiden vastaisessa sodassa.

Ulkomaat
 
ROMEO RANOCO
Ihmisoikeusaktivistit osoittivat Manilassa Filippiineillä mieltään ilman oikeudenkäyntiä tehtyjä teloituksia vastaan elokuun alussa.
Ihmisoikeusaktivistit osoittivat Manilassa Filippiineillä mieltään ilman oikeudenkäyntiä tehtyjä teloituksia vastaan elokuun alussa. Kuva: ROMEO RANOCO

Filippiinien presidentti Rodrigo Duterte uhkasi sunnuntaina, että maa voisi jättää YK:n ja kutsua Kiinan ja Afrikan maita perustamaan uuden maailmanlaajuisen yhteistyöjärjestön, kertoo uutistoimisto Reuters.

Duterte suuttui YK:lle, koska järjestö arvosteli Filippiinien huumeiden vastaista sotaa. YK kehotti viime viikolla Dutertea pysäyttämään tämän presidenttikaudella yleistyneet tapot ja teloitukset, joita on toimeenpantu ilman asianmukaista oikeudenkäyntiä. Noin 900 huumekaupasta epäiltyä on tapettu sen jälkeen, kun Duterte voitti presidentinvaalit toukokuussa.

Duterte vastasi YK:n arvosteluun sanomalla, ettei poliisi ole vastuussa kuolemista. Uutistoimisto AFP:n mukaan Duterte on kuitenkin antanut poliisille laajat valtuudet ampua ja tappaa epäiltyjä seurauksitta. Filippiinien poliisijohtaja myönsi maan senaatille aiemmin tällä viikolla, että poliisi on tappanut tehoiskuissa 665 epäiltyä.

Lisäksi Duterte on itse kehottanut yleisötapahtumissa ihmisiä tappamaan tuntemansa huumeriippuvaiset. Hänen avustajansa ovat lieventäneet lausuntoja sanomalla, ettei presidentin kommentteja saa ottaa liian kirjaimellisesti.

Duterte järjesti perjantaina tiedotustilaisuuden, jossa hän esiintyi uhmakkaasti ja hyökkäsi YK:ta vastaan kutsuen järjestön asiantuntijoita typeriksi. Hän syytti järjestöä kyvyttömyydestä selviytyä omista tehtävistään muun muassa nälänhädän ja terrorismin torjumisessa. Sen sijaan järjestö ”huolehtii kasaantuvista rikollisten luista”.

Duterte sanoi myös, ettei YK olisi saanut tuomita Filippiinien toimintaa vaan sen olisi pitänyt lähettää selvittelijä keskustelemaan hänen kanssaan tilanteesta.

Filippiinit on kuitenkin lähettänyt YK:lle ristiriitaisia viestejä siitä, antaako maa järjestön edustajien tutkia tilannetta. Aiemmin tällä viikolla YK:n ihmisoikeustarkkailija kertoi uutistoimisto AFP:lle, että presidentti Duterte ei päästänyt häntä vierailemaan Filippiineillä.

Perjantain tiedotustilaisuudessa presidentti kutsui YK:n tarkkailijat Filippiineille, mutta lauantaina hänen tiedottajansa sanoi maan vastustavan kolmansien osapuolien ”niin kutsuttuja tutkimuksia”, jotka sekaantuvat maan sisäisiin asioihin.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat