Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Trump perumassa puheensa siirtolaisten karkottamisesta

Donald Trump tapasi latinotaustaisia kannattajiaan eikä luvannut karkottaa kaikkia laittomia siirtolaisia, vaan mahdollisuuden elämään Yhdysvalloissa.

Ulkomaat
 
HS–AFP
Carlo Allegri / Reuters
Donald Trump puhui kampanjatilaisuudessa Colorado Springsissä heinäkuun lopulla.
Donald Trump puhui kampanjatilaisuudessa Colorado Springsissä heinäkuun lopulla. Kuva: Carlo Allegri / Reuters

Donald Trump on mahdollisesti pehmenemässä. Hänen kerrotaan luvanneen laittomille siirtolaisille mahdollisuuden elää Yhdysvalloissa.

Aiemmin Yhdysvaltojen republikaanien presidenttiehdokas kehui karkottavansa maan 11 miljoonan laitonta maahanmuuttajaa, jos hänet valitaan presidentiksi.

Nyt Trumpin kerrotaan pehmentäneen kantojaan lauantaisessa tapaamisessaan latinotaustaisten kannattajiensa kanssa.

Laittomat siirtolaiset ovat suuri ongelma, mutta heidän karkottamisensa ei ole mahdollista eikä inhimillistä, Trumpin kerrotaan todenneen tapaamisessa. Trumpin lausunnoista kertoi muiden muassa espanjankielinen Univision.

Sen mukaan Trumpilla on suunnitelma siirtolaisten varalle. Se ei tarkoita kansalaisuuden myöntämistä vaan mahdollisuuden elää maassa ilman jatkuvaa pelkoa karkotuksesta.

Jos tämä pitää paikkaansa, on Trump muuttanut politiikkansa suuntaa, sillä hän on aiemmin muun muassa ehdottanut aidan rakentamista Yhdysvaltojen ja Meksikon rajalle sekä kutsunut meksikolaistaustaisia laittomia siirtolaisia rikollisiksi. Trump on myös toistuvasti ehdottanut kaikkien laittomien siirtolaisten karkottamista maasta.

Trump aikoo paljastaa oman maahanmuuttosuunnitelmansa yksityiskohdat tulevien viikkojen aikana, kertoi Trumpin uusi kampanjapäällikkö Kellyanne Conway uutiskanava CNN:n haastattelussa. Hänen mukaansa se on vielä päätettävänä, sisältääkö suunnitelma mahdollisen karkotuksen siirtolaisille.

Conway kertoi uutiskanava CNN:lle, että Trumpin lauantaiset puheet ovat samansuuntaisia kuin ehdokkaat aiemmatkin mielipiteet.

”Eilen ei sanottu mitään mitä Trump ei olisi sanonut jo aiemmin. Hän haluaa, että noudatamme lakia ja kunnioitamme niitä amerikkalaisia, jotka etsivät hyväpalkkaista työtä, ja olemme reiluja kaikille, jotka elävät kanssamme tässä maassa.”

USA:n presidenttikisan kova loppusuora
USA:n presidenttikisan kova loppusuora
Ehdokkaat kamppailevat katkeraan loppuun saakka saadakseen enemmistön valitsijamiehistä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat