Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hirmumyrsky Mindulle iski Tokioon – juna- ja lentoliikenteessä laajoja häiriöitä

Japanin ilmatieteen laitos on varoittanut pääkaupunkia mahdollisista maanvyörymistä, veden tulvimisesta, kovista aallokoista ja navakasta tuulesta.

Ulkomaat
 

Japanissa on jouduttu perumaan lukuisia lentoja ja rajoittamaan junaliikennettä Tokion kastelleen hirmumyrskyn vuoksi, kertovat uutistoimistot AFP ja Reuters.

Voimakas Mindulle-taifuuni suuntasi varhaan aamulla Suomen aikaa suoraan kohti maan pääkaupunkia Tokiota, josta maan ilmatieteen laitos arvioi sen siirtyvän pohjoiseen Tohokun alueelle.

Reuters kertoo paikallisen NHK-televisioyhtiön raportoineen noin kymmenestä myrskyn aiheuttamasta loukkaantumisesta.

Mindulle liikkui aamulla 25 kilometrin tuntivauhtia pois Miyaken saarelta, jolla asuu noin 2 600 ihmistä. Saarelta ei ole kantautunut tietoa kuolonuhreista tai muusta merkittävästä tuhosta.

Japanin ilmatieteen laitos on varoittanut Tokiota mahdollisista maanvyörymistä, veden tulvimisesta, kovista aallokoista ja navakasta tuulesta.

Taifuuni sai lentoyhtiöt perumaan 387 lentoa, joista valtaosa on Tokion Hanedan lentoaseman lähteviä ja saapuvia lentoja, NHK kertoi AFP:n mukaan.

Esimerkiksi Japan Airlines perui 145 kotimaanlentoa ja All Nippon Airways 96. Jo näiden kahden lentoyhtiön ratkaisut vaikuttavat lähes 50 000 lentomatkustajan aikatauluihin.

Myös junaliikennettä on rajoitettu. Eräs rataosuus jouduttiin Reutersin mukaan sulkemaan väliaikaisesti, kun radalle kaatui puu.

Oikaisu klo 14.30: Taifuunin nimi korjattu uutisen otsikossa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat