Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Göteborgissa räjähdyksessä saamiinsa vammoihin kuollut lapsi oli Ruotsissa vierailulla

Ruotsalaislehtien mukaan taustalla saattaa olla kosto. Göteborg kärsii rikollisjengien väkivallasta.

Ulkomaat
 
Björn Larsson / TT
Poliisi tutki räjäytyksen kohteeksi joutuneen asunnon edustaa Göteborgissa maanantaina.
Poliisi tutki räjäytyksen kohteeksi joutuneen asunnon edustaa Göteborgissa maanantaina. Kuva: Björn Larsson / TT

Göteborgissa räjähdyksessä saamiinsa vammoihin kuollut 8-vuotias poika oli äitinsä ja sisarustensa kanssa Ruotsissa vierailulla sukulaistensa luona. Poika asui Britanniassa ja hänen vanhempansa olivat Hollannin kansalaisia, kertoo Göteborgs-Posten-lehti.

Biskopsgårdenin kaupunginosassa Hisingenin alueella sijaitsevaan asuntoon heitettiin ikkunan läpi käsikranaatti maanantain vastaisena yönä. Poliisi sai hälytyksen asunnossa tapahtuneesta räjähdyksestä noin kello kolmen aikaan.

Ruotsalaislehdet epäilevät, että kranaattihyökkäys saattaa liittyä rikollisjengien väliseen väkivaltaan. Poliisi pyytää yleisöltä vinkkejä tapahtumasta sen ratkaisemiseksi ja uusien kostotoimien estämiseksi, kertoo Dagens Nyheter. Jengien välisessä väkivallassa on ollut viime aikoina rauhallisempi vaihe, ja tilanteen kärjistyminen halutaan estää.

Kostomotiivia vahvistaa erityisesti tieto, että asunnossa oli kirjoilla nuori mies, joka oli tuomittu viimevuotisesta hyökkäyksestä Göteborgissa Vårväderstorgetilla sijaitsevaan ravintolaan, Aftonbladet-lehti kertoo. Hyökkääjät syöksyivät sisään ja avasivat tulen automaattiasein, kun ravintolassa seurattiin jalkapallo-ottelua. Kaksi miestä kuoli ja kahdeksan haavoittui vakavasti.

Hyökkäyksestä tuomittiin kahdeksan miestä, joista Adam Abdulahi, 28, ja Ahmed Warsame, 25, elinkautiseen vankeuteen, Aftonbladet kertoo.

Biskopsgårdenin kaupunginosassa on meneillään kahden kilpailevan jengin yhteenotto. Toinen on pohjoisosan jengi, toinen eteläosan. Jengiläisistä useimmilla on juuret Ruotsin ulkopuolella.

Göteborgilaisessa asunnossa oli räjähdyksen aikaan useita ihmisiä, joukossa lapsia. Vierailulla ollut kahdeksanvuotias lapsi loukkaantui vakavasti ja hänet kuljetettiin ambulanssilla sairaalaan, missä hän kuoli. Muut asunnossa olleet eivät tarvinneet sairaalahoitoa.

Räjähdys oli voimakas ja aiheutti vahinkoja sekä asunnossa että porraskäytävässä.

Toistaiseksi poliisi ei ole pidättänyt ketään rikoksesta epäiltynä. Tekijä tai tekijät ovat saattaneet tallentua alueella oleville valvontakameroille.

Biskopsgårdenin kaupunginosassa ja sen lähellä on tehty viime vuosina runsaasti väkivaltarikoksia, joiden epäillään tai tiedetään liittyvän rikollisjengeihin.

Esimerkiksi vuoden 2012 heinäkuussa nuori mies ammuttiin kuoliaaksi ulkona yöaikaan, vuoden 2013 syyskuussa kaksi penkillä istunutta nuorta miestä ammuttiin hengiltä automaattiaseella ja maaliskuussa 2013 kaksi miestä kuoli automaattiaseiden tulessa Vårdväderstorgetilla. Toinen uhreista johti kilpailevaa jengiä.

Viime vuoden huhtikuussa mies ammuttiin kuoliaaksi Brämaregårdenin kaupunginosassa. Yksi Vårdväderstorgetin hyökkäyksestä tuomituista miehistä tuomittiin myös tästä murhasta.

Viime vuoden kesäkuussa neljä ihmistä kuoli, joukossa 4-vuotias tyttö, kun auto räjähti Torslandassa. Yksi kuolleista oli johtavassa roolissa rikollisjengissä.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat