Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Filippiineillä tapettu toukokuun jälkeen 1 800 huumekaupasta epäiltyä, presidentti riidoissa YK:n kanssa

Filippiinien ulkoministeri tyynnyttelee, että maa aikoo jäädä YK:n jäseneksi järjestön esittämästä arvostelusta huolimatta.

Ulkomaat
 
HS–Reuters
Noel Celis / Reuters
Presidentti Rodrigo Duterte on ottanut kovan linjan huumeiden vastaiseen sotaan. YK on arvostellut Filippiinien toimia.
Presidentti Rodrigo Duterte on ottanut kovan linjan huumeiden vastaiseen sotaan. YK on arvostellut Filippiinien toimia. Kuva: Noel Celis / Reuters

Filippiinit ei maan ulkoministerin mukaan aio erota YK:sta, vaikka maan presidentti Rodrigo Duterte uhkaili erolla sunnuntaina.

Syynä presidentin tiukkasanaiseen lausuntoon oli se, että YK on arvostellut Filippiinien käymää veristä huumeidenvastaista sotaa. YK kehotti viime viikolla Dutertea pysäyttämään tämän presidenttikaudella yleistyneet tapot ja teloitukset, joita on toimeenpantu ilman asianmukaista oikeudenkäyntiä.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Filippiinien poliisi kertoi maanantaina, että 1 800 huumekaupasta epäiltyä on tapettu toukokuun jälkeen. Tuolloin Duterte voitti presidentinvaalit.

Duterte on vastannut YK:n arvosteluun sanomalla, ettei poliisi ole vastuussa kuolemista. Uutistoimisto AFP:n mukaan Duterte on kuitenkin antanut poliisille laajat valtuudet ampua ja tappaa epäiltyjä seurauksitta.

Filippiinien ulkoministeri Perfecto Yasay sanoi maanantaina, että presidentin sunnuntainen lausunto ”ilmaisi syvää pettymystä ja turhautumista” [YK:hon].

”Me olemme sitoutuneet tähän kansainväliseen järjestöön lukuisista turhautumisista huolimatta”, Yasay vakuutti toimittajille lehdistökonferenssissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat