Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Irlantilaisnaiset twiittasivat aborttimatkan tapahtumista – terveysministeri kiitti viestien julkaisemisesta

Useimmat naisten Twitter-viesteistä oli osoitettu Irlannin pääministerille Enda Kennylle, joka ei vastannut viesteihin. Irlannin terveysministeri kuitenkin kiitti naisia siitä, että nämä kertoivat asiasta, joka koskettaa monia.

Ulkomaat
 

Irlantilainen nainen matkusti viikonloppuna tekemään abortin Britanniaan ja kirjoitti tapahtumien etenemisestä viestipalvelu Twitterissä yhdessä mukana matkustaneen ystävänsä kanssa. Naisten viestit herättivät Twitterissä paljon huomiota, kertoo uutiskanava CNN.

Parivaljakko kuvasi matkaansa sanoin ”Kaksi naista, yksi operaatio, 48 tuntia poissa kotoa”.

Abortti on Irlannissa poikkeustapauksia lukuun ottamatta laiton. CNN:n mukaan yli 165 000 matkusti vuosina 1980–2015 Britanniaan tekemään abortin.

Useimmat kaksikon viesteistä oli osoitettu Irlannin pääministerille Enda Kennylle. Naisten käyttämä Twitter-tili on nimeltään @TwoWomenTravel eli kaksi naista matkustaa.

Matka sai nopeasti huomiota viestipalvelussa. Naisten matkalle osoitti tukensa esimerkiksi brittinäyttelijä ja tv-juontaja James Corden.

Naiset twiittasivat matkan etenemisestä lentokentältä lähtien ja myöhemmin klinikan odotushuoneesta. He lähettivät myös taksin ikkunasta otetun valokuvan, jossa luki: ”Aika tavallisia maisemia kaukana kotona. Ei voi tosin sanoa, että se lohduttaisi.”

Pari tuntia myöhemmin he ilmoittivat operaation olevan turvallisesti ohitse. He kertoivat tavanneensa muita irlantilaisnaisia odotushuoneessa.

Sunnuntaina naiset lähettivät kuvan veren tuhrimasta hotellin lakanasta. Kuvaan oli kirjoitettu: ”Ei ensimmäinen verta vuotava nainen, jolla on edessä pitkä matka kotiin @EndaKennyTD”.

Pääministeri ei vastannut viesteihin. Irlannin terveysministeri kuitenkin kiitti naisia siitä, että nämä kertoivat kokemuksestaan, jonka monet ovat käyneet läpi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat