Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiinalaismetron business-luokka suututtaa matkustajia – pehmustetut penkit ja rauhaa päiväunille

Kiinalaisen Shenzhen kaupungin metro on varannut kaksi vaunua business-luokan matkustajille. Samalla kun business-luokan metrovaunut kulkevat vajaana, pelkäävät matkustajat joutuvansa tavallisissa vaunuissa entistä pahempaan ruuhkaan.

Ulkomaat
 
Tältä näyttää business-luokan metrovaunussa – "Tämä on oikein mukavaa"
Tältä näyttää business-luokan metrovaunussa – "Tämä on oikein mukavaa"
Kiinan Shenzhenin metrossa voi nykyään saada lisämaksusta paikan business-luokan vaunussa. Osa matkustajista kuitenkin epäilee business-luokan lisäävän ruuhkaa tavallisissa vaunuissa. Kuva. Reuters.

Kiinan Shenzhenin metron linjalla 11 matkustaa päivittäin 230 000–300 000 matkustajaa. Metrolinja on usein ruuhkainen ja suuri osa matkustajista joutuu seisomaan pitkiäkin aikoja, kerrotaan Kiinan valtion televisioyhtiön CCTV:n aiheesta tekemässä jutussa.

Helpottaakseen tätä ongelmaa kaupunki on nyt päättänyt varata kaksi linjan vaunua business-luokaksi. Kolme kertaa hintavammalla lipulla pääsee vaunuihin, joissa on tilavampaa, pehmustetut penkit ja rauhaa ottaa vaikka päiväunet.

Kaikki matkustajat eivät kuitenkaan ole tyytyväisiä muutokseen. Osa pelkää, että vielä tällä hetkellä vajaana kulkevat business-luokan vaunut vievät tilaa tavallisilta matkustajilta ja tekevät tavallisista vaunuista entistäkin ruuhkaisempia.

”Kaikkia matkustajia pitäisi kohdella reilusti. Business-luokan vaunut vievät tilaa junasta ja istuimia menee hukkaan. Mielestäni se on epäreilua”, sanoo tavallisella vaunulla matkustava mies videolla uutistoimisto Reutersin mukaan.

Shenzhenin metron virkamiehen Ma Yun mukaan business-luokan vaunuilla on tarkoitus palvella erityisesti asiakkaita, jotka matkustavat metrolla kauemmas, esimerkiksi lentokentälle. Business-vaunujen liittäminen jo liikennöivään metrolinjaan tulee hänen mukaansa halvemmaksi kuin kokonaan uusien yhteyksien rakentaminen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat