Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pokémon Go kiellettiin vankilasta pääseviltä seksuaalirikollisilta New Yorkissa

New Yorkissa ehdonalaiseen vapauteen pääseviä seksuaalirikollisia kiellettiin tänä syksynä pelaamasta Pokémon Gota ja muita nettipelejä.

Ulkomaat
 
SAIT SERKAN GURBUZ / Reuters
Ehdonalaiseen vapauteen pääseviltä vangeilta on kielletty Pokémon Go ja muut internet-pelit. Arkistokuva.
Ehdonalaiseen vapauteen pääseviltä vangeilta on kielletty Pokémon Go ja muut internet-pelit. Arkistokuva. Kuva: SAIT SERKAN GURBUZ / Reuters

Seksuaalirikoksista vankilaan tuomittujen newyorkilaisten on tästä kesästä lähtien luvattava pidättäytyä Pokémon Go -pelin pelaamisesta, jotta he voivat päästä ehdonalaiseen vapauteen. Asiasta uutisoi muun muassa The New York Times.

Yhdysvalloissa vangeilla on Suomen tavoin mahdollisuus suorittaa osa rangaistuksestaan ehdonalaisessa vapaudessa. Seksuaalirikolliset allekirjoittavat tyypillisesti erilaisia kieltoja ja velvoitteita sisältävän sopimuksen ennen vankilasta pääsemistään. Heitä voidaan kieltää esimerkiksi käyttämästä internetiä, vierailemasta kouluissa ja leikkikentillä tai ajamasta autolla muualle kuin työpaikalleen.

Nyt listaan on New Yorkin osavaltiossa lisätty myös Pokémon Go -peli. New York Timesin mukaan ehdonalaiseen vapauteen pääsevien vankien sopimuksessa vaaditaan muun muassa, etteivät he saa käyttää internet-pelejä, ”mukaan lukien Pokémon Go”. Sopimus koskee noin 3 000 koevapaudessa olevaa vankia.

Pelejä koskeva sääntö lisättiin kuvernööri Andrew Cuomon aloitteesta. Tavoitteena on kuvernöörin kanslian elokuun alussa julkaiseman tiedotteen mukaan suojella pelejä pelaavia lapsia.

Lapsista kiinnostuneet seksuaalirikolliset voivat tiedotteen mukaan käyttää hyväkseen esimerkiksi Pokémon Go -pelin ”lurettamista”, eli mahdollisuutta houkutella pokémoneja tiettyyn paikkaan.

Lisäksi Cuomo on ottanut yhteyttä pelin kehittäneeseen Niantic-yhtiöön ja pyytänyt, että seksuaalirikollisiksi tiedettyjä henkilöitä estettäisiin pelaamasta peliä. Osavaltiossa on jo aiemmin ollut voimassa tietojen antamista koskeva laki, joka käytännössä estää monia rekisteröityjä seksuaalirikollisia käyttämästä sosiaalista mediaa.

Useimmat New York Timesin haastattelemista kansalaisoikeusjärjestöjen edustajista suhtautuvat pelikieltoon skeptisesti.

Esimerkiksi yhdysvaltalaisten kansalaisoikeuksiin keskittynyt New York Civil Liberties Union -järjestö on julkaissut tiedotteen, jonka mukaan rajoitus on epämääräinen eikä sillä vaikuta olevan yleiselle turvallisuudelle merkittävää hyötyä.

Baltimorelaisen kaltoin kohdeltuja lapsia auttavan BCAC-järjestön asiantuntija Drew Fidler kertoo sen sijaan kannattavansa tämäntyyppisiä aloitteita. Hänen mukaansa on kuitenkin vielä tärkeämpää, että vanhemmat seuraavat lastensa pelaamista ja sosiaalisen median käyttöä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat