Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lehti: Saksa sorvaa uutta kriisisuunnitelmaa – kansalaisia neuvotaan varastoimaan ruokaa kymmeneksi päiväksi

Saksassa tekeillä olevan suunnitelman mukaan väestöä on kehotettava perustamaan ruoka- ja juomavesivarastoja, kertoo Frankfurter Allgemeine -lehti. Uutinen on herättänyt sekä huvitusta että syytöksiä paniikin lietsomisesta.

Ulkomaat
 
Mikko Makkonen
Saksalaislehden mukaan saksalaisia aiotaan ohjeistaa varastoimaan elintarvikkeita kymmenen päivän tarpeiksi.
Saksalaislehden mukaan saksalaisia aiotaan ohjeistaa varastoimaan elintarvikkeita kymmenen päivän tarpeiksi. Kuva: Mikko Makkonen

Saksan liittohallitus suunnittelee ohjeistavansa kansalaisia varastoimaan elintarvikkeita ja juomavettä, uutisoi Frankfurter Allgemeine -lehti.

Lehti julkaisi sunnuntaina yksityiskohtia uudesta kriisisuunnitelmasta, josta hallituksen on määrä keskustella keskiviikkona.

69-sivuinen asiakirja koskee varautumista kriisitilanteisiin, kuten luonnonkatastrofiin tai sotilaalliseen hyökkäykseen. Siinä käsitellään muun muassa hallinnollisten tehtävien hoitamista kriisitilanteessa, terveydenhuollon kantokykyä ja rakennusten kestävyyttä. Eniten mediahuomiota ovat kuitenkin saaneet kohdat, jonka mukaan kansalaisia tulisi ohjeistaa keräämään ruokavarastoja.

Frankfurter Allgemeinen julkaisemien siteerausten mukaan saksalaisia aiotaan ohjeistaa varastoimaan elintarvikkeita kymmenen päivän tarpeiksi. Vesivarastojen tulisi lehden mukaan riittää viideksi päiväksi niin, että jokaisella kansalaisella on käytettävissään kaksi litraa puhdasta vettä päivässä.

Sisäministeriön edustaja vahvisti sunnuntaina uutistoimisto Reutersille, että sisäministeri tuo keskiviikkona suunnitelman hallituksen käsittelyyn. Hän ei kuitenkaan vahvistanut tietoja asiakirjan sisällöstä.

Kyseessä on lehden mukaan ensimmäinen tämäntyyppinen suunnitelma kylmän sodan päättymisen jälkeen. Asiakirjan mukaan ”perinteistä maanpuolustusta” vaativa hyökkäys Saksan alueelle on epätodennäköinen, mutta sitä ei voida sulkea ehdottomasti pois ja sen mahdollisuuteen tulee valmistautua asianmukaisesti.

Osa oppositiopolitiikoista on syyttänyt liittohallitusta paniikin lietsomisesta. Vasemmistopuolueen liittopäiväryhmän johtaja Dietmar Bartsch kommentoi Kölner Stadtanzeigerille uutistoimisto Dpa:n mukaan, että ehdotus saa ihmiset epävarmoiksi. Vihreiden ryhmän varapuheenjohtaja Konstantin von Notz kutsui suunnitelman päivittämistä järkeväksi, mutta kritisoi sotaan ja terrorismiin liittyvien uhkakuvien sekoittamista siviilikriisinhallintaan.

”En näe mitään hyökkäysskenaariota, jonka vuoksi väestön tulisi kerätä varastoja”, hän sanoi.

Kansan parissa uutinen on herättänyt myös huvittuneisuutta. Twitterissä #Hamsterkäufe-aihetunnisteen (”hamstraus”) alla on viime päivinä julkaistu kuvia muun muassa hamstereista ja tyhjistä kauppojen hyllyistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat