Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Clintonin sähköpostikohussa nousi esiin 14 900 uutta asiakirjaa – tuomari patisti julkistamaan nopeasti

Clintonin kannalta kiusalliset dokumentit julkaistaneen presidentinvaalien kynnyksellä.

Ulkomaat
 
© Aaron Bernstein / Reuters
Sähköpostijupakka on varjostanut Hillary Clintonin vaalikampanjaa.
Sähköpostijupakka on varjostanut Hillary Clintonin vaalikampanjaa. Kuva: © Aaron Bernstein / Reuters

Yhdysvaltain ulkoministeriötä hoputettiin maanantaina julkistamaan Hillary Clintonin sähköpostijupakkaan liittyvät 14 900 uutta asiakirjaa suunniteltua aiemmin.

Kyse on Clintonin ulkoministerikaudelle ajoittuvista dokumenteista, jotka FBI löysi hänen palvelimeltaan tutkiessaan hänen sähköpostiliikennettään. Suurimman osan niistä uskotaan olevan Clintonin sähköposteja, mutta CNN:n mukaan asiasta ei ole tarkkaa tietoa. Asiakirjat eivät sisältyneet niihin noin 30 000 sähköpostiin, jotka Clintonin asianajajat ovat aiemmin luovuttaneet.

Liittovaltion tuomari patisti maanantaina ulkoministeriötä aikaistamaan dokumenttien julkistamisaikataulua. Washington Postin mukaan ulkoministeriö oli aiemmin esittänyt, että asiakirjat julkaistaisiin tipoittain lokakuusta lähtien.

Clintonin kannalta kiusalliset asiakirjat julkaistaneen joka tapauksessa ennen marraskuun presidentinvaaleja. Demokraattien presidenttiehdokas Clinton johtaa tällä hetkellä mielipidekyselyissä vastaehdokastaan, republikaanien Donald Trumpia.

Sähköpostijupakan taustalla on se, että Hillary Clinton käytti ulkoministerinä ollessaan yksityistä sähköpostipalvelinta viestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Osa viesteistä sisälsi salaiseksi luokiteltua tietoa. Clinton on pyytänyt asiaa anteeksi.

FBI moitti aiemmin kesällä Clintonia ”äärimmäisestä huolimattomuudesta” sähköpostiliikenteessään. Se ei kuitenkaan asettunut sille kannalle, että Clintonia vastaan pitäisi nostaa rikossyyte. Tällä hetkellä käynnissä olevan oikeusjutun on nostanut Judicial Watch -niminen konservatiivinen kansalaisjärjestö.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat