Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Opposition edustaja Johannesburgin pormestariksi – ANC menetti kaupungin johdon ensi kertaa yli 20 vuoteen

Etelä-Afrikan valtapuolue ANC menetti maan suurimman kaupungin ja vilkkaimman talouskeskuksen johdon ensimmäistä kertaa sitten apartheidin eli rotuerottelun päättymisen vuonna 1994.

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat

Etelä-Afrikan suurin oppositiopuolue Demokraattinen liitto kasvatti maanantaina vaikutusvaltaansa, kun sen edustaja Herman Mashaba valittiin Johannesburgin pormestariksi.

Valtapuolue ANC menetti maan suurimman kaupungin ja vilkkaimman talouskeskuksen johdon ensimmäistä kertaa sitten apartheidin eli rotuerottelun päättymisen vuonna 1994.

”Tänä päivänä ihmisten oletetaan elävän ilman vessoja maailmanluokkaa olevassa kaupungissa”, liikemies ja miljonääri Mashaba sanoi AFP:n mukaan.

”Tämä ei ole reilua, Etelä-Afrikan ei tule olla tällainen. Tehdään kaupungista taas toimiva, niin voimme antaa ihmisille takaisin itsekunnioituksensa”, hän jatkoi.

Muutama päivä sitten oppositiopuolue vei voiton pääkaupunki Pretoriassa. Se johtaa nyt neljää Etelä-Afrikan suurimmista kaupungeista.

Afrikan kansalliskongressi ANC kärsi pahoja tappioita kaupunkialueilla 3. elokuuta järjestetyissä paikallisvaaleissa, vaikka säilytti asemansa suurimpana puolueena. Korruptio, huono taloustilanne ja taloudellisen eriarvoisuuden lisääntyminen ovat heikentäneet sen suosiota. Lisäksi presidentti Jacob Zuman korruptioskandaalit ärsyttävät kansalaisia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat