Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ranskan uima-asukiellot kiihdyttivät burkinien myyntiä maailmalla – lähes puolet ostajista ei ole muslimeja

Peittävien uima-asujen saama julkisuus on innostanut etenkin muita kuin muslimeja ostamaan burkineja. Muun muassa ihosyövästä toipuvat kiittävät burkinin suunnittelijaa.

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat
TIM WIMBORNE / Reuters
Nainen juoksi burkiniin pukeutuneena rannalla Australian Sydneyssä tammikuussa 2007. Aheda Zanetti oli noin vuotta aiemmin aloittanut asujen suunnittelun.
Nainen juoksi burkiniin pukeutuneena rannalla Australian Sydneyssä tammikuussa 2007. Aheda Zanetti oli noin vuotta aiemmin aloittanut asujen suunnittelun. Kuva: TIM WIMBORNE / Reuters

Ranskan määräämät burkinien käyttökiellot ovat kiihdyttäneet uima-asujen kauppaa, iloitsee vaatesuunnittelija ja burkini-tavaramerkin haltija Aheda Zanetti uutistoimisto AFP:lle. Zanettin suunnittelemia burkineja myy australialainen verkkokauppa.

Ranskassa useat kaupungit ovat kieltäneet koko vartalon peittävien uima-asujen käyttämisen uimarannalla. Kiellosta on kehkeytynyt kova väittely, sillä muslimiryhmät ovat arvostelleet sitä perustuslain vastaiseksi ja islaminvastaiseksi.

Julkisuus on saanut etenkin muut kuin muslimit ostamaan burkineja.

”Sunnuntaina verkkokauppamme vastaanotti 60 tilausta, ja kukaan ostajista ei ollut muslimi”, Zanetti sanoi AFP:n mukaan.

Yleensä kauppa on saanut 10–12 tilausta sunnuntaisin.

Zanetti kertoo saaneensa myös lukuisia tukikirjeitä eri puolilta maailmaa naisilta, joilla on erilaisia syitä koko kehon peittävän uimapuvun käyttämiseen. Kirjeitä oli tullut ihosyövästä toipuneilta ja muilta, jotka haluavat suojata koko vartalonsa auringolta.

Ensimmäisen burkininsa australialais-libanonilainen Zanetti suunnitteli yli kymmenen vuotta sitten. Tämän jälkeen hän rekisteröi burkini- ja burqini-tavaramerkit yrityksensä Ahiidan nimiin.

Kahdeksan viime vuoden aikana Zanetti on myynyt 700 000 burkinia, suunnittelija kertoi australialaiselle sanomalehdelle The Sydney Morning Heraldille. Peräti 45 prosenttia ostajista ei ole muslimeja.

Ranskalaiset viranomaiset ovat perustelleet burkinikieltoa sillä, että burkini herättää liikaa huomiota väkivaltaisten iskujen jälkeisessä jännittyneessä tilanteessa.

Tuhoisassa iskussa tunisialaistaustainen mies tappoi 85 ihmistä, kun hän ajoi kuorma-autolla väkijoukkoon Nizzassa itsenäisyyspäivän juhlien aikaan.

Reuters
Musliminainen pulahti burkini yllään Välimereen Ranskan Marseillessa elokuun puolivälissä.
Musliminainen pulahti burkini yllään Välimereen Ranskan Marseillessa elokuun puolivälissä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat