Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lehti: EU-eropäätös lisäsi brittien halua muuttaa Uuteen-Seelantiin – ”Ovat kyllästyneet ahdaskatseisuuteen”

Yli 10 600 brittiä on rekisteröitynyt tiedonhakua varten Uuden-Seelannin maahanmuuttoviraston verkkosivuille Brexit-äänestystä seuranneiden 49 päivän aikana.

Ulkomaat
 
Heidi Rostén
Mount Victoria -kukkulalta avautuu näkymä kohti Uuden-Seelannin suurinta kaupunkia Aucklandia.
Mount Victoria -kukkulalta avautuu näkymä kohti Uuden-Seelannin suurinta kaupunkia Aucklandia. Kuva: Heidi Rostén

Muutto ulkomaille houkuttelee Britannian kansalaisia entistä enemmän EU-eropäätöksen myötä. Niin ainakin vihjaavat luvut, joiden mukaan brittien kiinnostus muuttaa Uuteen-Seelantiin on kasvanut selvästi, kertoo sanomalehti The New Zealand Herald.

Yli 10 600 brittiä rekisteröityi Uuden-Seelannin maahanmuuttoviraston verkkosivuilla Brexit-äänestystä seuranneina 49 päivänä. Viime vuonna vastaavana ajanjaksona brittejä rekisteröityi noin 4 600, ja tyypillisen kuukauden rekisteröintimäärä on noin 3 000.

Ihmiset, jotka ovat kiinnostuneet muuttamaan Uuteen-Seelantiin, voivat ennen hakemuksen jättämistä rekisteröityä maahanmuuttoviraston sivuilla tutkiakseen viisumivaihtoehtoja, maahanmuuton ehtoja ja oman erikoisosaamisensa kysyntää.

Uusi-Seelanti kaipaa kipeästi muun muassa karjankasvattajia, leipureita ja mekaanikkoja.

Yhteiskuntatieteiden professori Paul Spoonley uusiseelantilaisesta Massey-yliopistosta kertoo Heraldille, ettei ole yllättynyt brittien kiinnostuksen kasvamisesta.

”Britanniasta tulisi ihmisiä, jotka ovat kyllästyneet ahdaskatseiseen Britanniaan ja haluavat kokea jotain hyvin toisenlaista”, Spoonley sanoo.

”Uusi-Seelanti on kovin toisenlainen. Se on monikulttuurinen ja hyvin suvaitsevainen. Elämä on hyvää ja ilmasto leudompi.”

Uuden-Seelannin vetovoimaa selittää luonnollisesti myös englanninkielisyys. Spoonley ennustaa, että republikaanipuolueen ehdokkaan Donald Trumpin voitto Yhdysvaltojen presidentinvaaleissa lisäisi vastaavasti yhdysvaltalaisten halua muuttaa Uuteen-Seelantiin.

Britannian entiseen siirtomaahan Uuteen-Seelantiin on perinteisesti muuttanut brittejä enemmän kuin minkään muun maan kansalaisia. Vuodesta 2014 lähtien Kiina on tosin ohittanut Britannian tulijoiden yleisimpänä lähtömaana.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat