Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkki pommitti Isisiä ja kurdeja Pohjois-Syyriassa – aikoo ajaa jihadistit kauas rajaseudulta

Syyrialaiset kapinalliset aikovat hyökätä Isisin hallitsemaan rajakaupunkiin Turkin puolelta.

Ulkomaat
 
Mitä ihmettä Syyriassa on tapahtunut?
Mitä ihmettä Syyriassa on tapahtunut?
Kauhea sota sai alkunsa vuosia sitten kansan uudistusvaatimuksista.

Turkki vannoo ajavansa jihadistijärjestö Isisin taistelijat loitolle rajansa tuntumasta Pohjois-Syyriasta. Maanantaina Turkin armeija ampui tykeillä sekä Isisin että kurdijoukkojen kohteita, kertoo uutistoimisto Reuters.

Tykitystä edelsi pommi-isku kurdihäissä Gaziantepin kaupungissa Turkissa lauantai-iltana. Iskussa kuoli yli 50 ihmistä, joista melkein puolet lapsia. Pommin räjäyttäjästä ei ole varmuutta, mutta Turkki syyttää teosta Isisiä.

Turkki tukee Syyrian sodassa oppositiota, jonka merkittävin aseryhmä Vapaan Syyrian armeija aikoo kapinallislähteiden mukaan hyökätä Isisin hallitsemaan rajakaupunkiin Jarabulusiin Turkin puolelta.

Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan Gaziantepissa on tiettävästi noin 1 500 syyrialaista kapinallistaistelijaa odottamassa hyökkäyksen alkamista.

YPG-kurdijoukot toimivat Pohjois-Syyrian itsehallinnollisen kurdialueen asevoimina ja ovat menestyneet taisteluissa Isisiä vastaan, mutta Turkki pitää niitä oman maansa kurdikapinallisten liittolaisina.

Turkin ulkoministeri Mevlüt Çavuşoğlu ei tiistaina vahvistanut hyökkäyssuunnitelmia, mutta lupasi ”täyden tukensa” pyrkimyksille ajaa jihadistit pois Jarabulusista.

”Emme halua, että Daesh (Isis) on olemassa Irakissa ja Syyriassa”, hän sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Viranomaiset määräsivät tiistaina myös Jarabulusin lähellä olevan, Turkin puolella rajaa sijaitsevan Karkamisin kaupungin evakuoitavaksi. Kaupunkia oli aiemmin tulitettu Syyrian puolelta, mutta tulituksesta ei raportoitu aiheutuneen henkilövahinkoja.

Vastikään päättyneellä Syyria-viikolla HS julkaisi joka päivä juttuja sotaa käyvän maan monista todellisuuksista. Voit lukea kaikki jutut täältä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat