Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Angela Merkel EU:n tulevaisuudesta: Meidän on menestyttävä ilman Britanniaa

Unionin kolme johtajaa puivat eurooppalaisen integraation tilaa poikkeuksellisen haastavassa tilanteessa Italiassa maanantaina.

Ulkomaat
 
Carlo Hermann / Reuters
Italian pääministeri Matteo Renzi (vas.), Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti François Hollande löivät viisaat päänsä yhteen.
Italian pääministeri Matteo Renzi (vas.), Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti François Hollande löivät viisaat päänsä yhteen. Kuva: Carlo Hermann / Reuters

Saksan liittokanslerin Angela Merkelin mukaan Euroopan unionin on mentävä eteenpäin ilman Britanniaa ja kyettävä vastaamaan paremmin kansalaistensa toiveisiin.

”Kunnioitamme Britannian päätöstä, mutta haluamme luonnollisesti tehdä myös selväksi, että jäljellä olevat jäsenmaat työskentelevät entistä kukoistavamman ja turvallisemman Euroopan eteen”, Merkel sanoi uutistoimisto Bloombergin mukaan.

”Tarvitsemme tuloksia.”

Saksan liittokansleri puhui maanantai-iltana Italian edustalla lentotukialus Giuseppe Garibaldilla yhdessä Italian pääministerin Matteo Renzin ja Ranskan presidentin François Hollanden.

EU:n kolme johtajaa puivat unionin tulevaisuutta poikkeuksellisen haastavassa tilanteessa. Jo ennen brexitiä EU kamppaili terrorismin, nousevan populismin, heikon talouskehityksen ja pakolaiskriisin kanssa.

”Monet uskoivat, että brexit olisi EU:n loppu – toisin kävi”, Renzi kommentoi Bloombergin mukaan.

”Uskomme, että Eurooppa voi olla ratkaisu ongelmiimme, kun populistit taas uskovat sen olevan kaikkien ongelmiemme syy.”

Ranskan Hollande puolestaan vaati entistä tiivimpää yhteistyötä terrorismin torjumiseksi. Uutistoimisto Reutersin mukaan Hollande myös sanoi koko maailman joutuvan häpeämään, jos Syyrian Aleppon humanitaariseen kriisiin ei puututa.

Yksi kysymys, joka jakaa EU-maita, on talous. Ranska ja Italia haluavat EU:n tiukkoihin budjettisääntöihin joustavuutta, Saksa taas vetää ääritiukkaa linjaa.

Maanantai-iltana Italiassa Merkel halusi selvästi osoittaa tukeaan Renzille, jonka poliittinen ura on katkolla marraskuun kansanäänestyksessä. Uutistoimisto AFP:n mukaan liittokansleri kehui vuolaasti kollegansa uudistuksia Italian jäykkään työmarkkinalainsäädäntöön.

”Ne eivät tuo tuloksia neljässä viikossa, mutta luovat pohjan Italian kestävälle kasvulle. Teen kaikkeni tukeakseni häntä.”

Merkel näytti suhtautuvan varovaisen myönteisesti myös Italian suunnitelmiin kasvattaa alijäämäänsä ensi vuonna investointeja lisäämällä.

”Vakaussopimuksessa on paljon joustavuutta, jota voidaan soveltaa järkevällä tavalla. Se on komission tehtävä, jäsenmaat eivät päätä toistensa asioista”, Merkel sanoi AFP:n mukaan.

”Käymme kaikki keskusteluja komission kanssa. Haluamme Italian, Ranskan ja Saksan kasvavan niin, että työpaikkoja syntyy. Minulle se tarkoittaa, että yksityisille investoinneille pitää luoda hyvät olosuhteet.”

Merkel myös muistutti, että EU-maiden täytyy myös parantaa kilpailukykyään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat