Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Trump vetoaa nyt vähemmistön äänestäjiin – ”Demokraattien johtamissa kaupungeissa” vaarallisempaa kuin Afganistanissa

Ulkomaat
 
CARLO ALLEGRI
Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump lupasi Ohiossa pitämässään puheessa, että mikäli hänet valitaan presidentiksi, hän hankkiutuu eroon rikollisuudesta.
Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump lupasi Ohiossa pitämässään puheessa, että mikäli hänet valitaan presidentiksi, hän hankkiutuu eroon rikollisuudesta. Kuva: CARLO ALLEGRI

Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trumpin mukaan ”demokraattien johtamat kaupunkikeskustat” ovat vaarallisempia kuin Irakin ja Afganistanin kaltaiset maat.

The Guardianin mukaan presidenttiehdokas piti maanantaina puhettaan Hillary Clintonin sähköpostikohuun liittyen, kun hän poikkesi varsinaisesta aiheesta vedotakseen vähemmistön äänestäjiin kärkevällä kommentillaan.

”Voit mennä taistelevien maiden sota-alueille ja se on turvallisempaa kuin joillakin demokraattien johtamissa kaupungeissa”, Trump laukoi.

Trump lupasi, että mikäli hänet valitaan presidentiksi, hän hankkiutuu eroon rikollisuudesta.

”Pystyt kävelemään kadulla ilman, että sinut ammutaan. Nyt kun kävelet kadulla, sinut ammutaan.”

Viime päivinä Trump on pyrkinyt vetoamaan etenkin afroamerikkalaiseen väestöön. Siitä huolimatta hänen kannatuksensa on ennätyksellisen alhainen heidän keskuudessaan: NBC:n ja Wall Street Journalin tekemän mittauksen mukaan ainoastaan prosentti afroamerikkalaisista ääneistäisi Trumpia.

Ohion Akronissa pidetyn puheen varsinainen sisältö oli Trumpin pyyntö, että erikoissyyttäjä alkaisi tutkia Clintonin johtoasemaa Yhdyvaltain ulkoministeriössä. Trump väitti, ettei FBI:hin ja oikeusministeriöön voi luottaa ”Hillary Clintonin rikosten” tutkinnassa.

FBI päätti heinäkuussa olla nostamatta syytettä Clintonia vastaan suojaamattoman, yksityisen sähköpostipalvelimen käytöstä aikana, jolloin hän toimi valtiosihteerinä. FBI:n johtaja James Comey kuitenkin moitti Clintonia ”erittäin huolimattomasta” tavasta, jolla hän käsittelee sähköpostejaan.

Korjaus kello 19.34: Trump viittasi puheessaan kaupunkikeskustoihin eikä sisämaan kaupunkeihin, kuten jutussa aluksi kirjoitettiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat