Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Boko Haramin johtajan väitetään haavoittuneen kuolettavasti – jälleen kerran

Viranomaisten mukaan ilmaisku tehtiin perjantaina Abubakar Shekaun leiriin, jonne oli kokoontunut terrorijärjestön taistelijoita jonkinlaisen seremonian vuoksi.

Ulkomaat
 
Tim Cocks / Reuters
Abubakar Shekaun etsintäkuulutus seinään liimattuna Bagan kylässä vuonna 2013.
Abubakar Shekaun etsintäkuulutus seinään liimattuna Bagan kylässä vuonna 2013. Kuva: Tim Cocks / Reuters

Nigerialaisen terrorijärjestö Boko Haramin johtohahmo Abubakar Shekau on haavoittunut Nigerian ilmavoimien tekemässä ilmaiskussa, uutistoimisto Reuters kertoo.

Shekaun sanotaan haavoittuneen kuolettavasti.

”Heidän johtajansa, niin kutsutun Abubakar Shekaun uskotaan haavoittuneen kuolettavasti olkapäihinsä”, armeijan tiedottaja eversti Sani Kukasheka Usman sanoi.

Shekaun on kerrottu kuolleen useita kertoja aiemminkin, mutta myöhemmin hänet on nähty taas elossa ja kunnossa muun muassa julkisuuteen toimitetuilla videoilla.

Boko Haram ei ole toistaiseksi kommentoinut väitteitä johtajansa haavoittumisesta tai kuolemasta.

Boko Haram on terrorisoinut Nigerian koillisosia seitsemän vuoden ajan. Jopa 20 000 ihmisen uskotaan kuolleen ja yli kahden miljoonan joutuneen jättämään kotinsa vuonna 2009 yltyneiden taistelujen jälkeen. Taistelut ovat levinneet myös naapurimaihin Kameruniin, Tšadiin ja Nigeriin.

Al Jazeera -uutiskanavan mukaan ilmaisku tehtiin, kun terrorijärjestön taistelijat olivat kokoontuneet jonkinlaiseen seremoniaan.

”Isku tehtiin perjantaina Sekaun leiriin. Tiedämme, että Chibokista kaapattuja tyttöjä pidetään siellä. Nigerian armeija on ilmoittanut tekevänsä kaikkensa heidän pelastamisekseen”, Al Jazeeran toimittaja Ahmed Idris raportoi Abujan kaupungista käsin.

Huhtikuussa 2014 Boko Haram kaappasi 279 koulutyttöä Nigerian Chibokissa. Viranomaisten mukaan ainakin osaa heistä pidetään Sambisan metsässä. Runsas viikko sitten järjestö julkaisi videon, jossa se vaati Nigerian hallitusta vapauttamaan vangittuja taistelijoitaan vaihdossa siepattuihin koulutyttöihin. Asiantuntijoiden mukaan vaihtokaupan ehdottaminen kertoi järjestön epätoivosta.

Terrorijärjestön tavoitteena on tehdä Nigeriasta islamistinen valtio.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat