Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Amerikkalaisyritys pakottaa työntekijänsä lomalle – arpoo joka kuukausi kaksi viikkoa lomaa ja 1 300 euroa lomarahaa

Lomaohjelma vahvistaa ideaa, että taukojen ottaminen työstä on hyvä idea.

Ulkomaat
 

Amerikkalaiset ovat tunnettuja lyhyistä lomistaan. Yhdysvalloissa ei tunneta samanlaista vuosilomakäsitettä kuin Suomessa: amerikkalainen saa keskimäärin kymmenen palkallista vapaapäivää vuodessa.

Rahoituspalvelu The Motley Fool on keksinyt ratkaisun ongelmaan. Yrityksellä on työntekijöille oma loma-ohjelmansa, kertoo The Huffington Post.

Joka kuukausi yhden työntekijän nimi vedetään hatusta kokouksessa. Tämän työntekijän tulee karata spontaanille kahden viikon lomalle mahdollisimman pian.

Loman lisäksi työntekijä saa 1500 dollaria (noin 1300 euroa) käytettäväkseen haluamallaan tavalla, eikä hän saa olla kahden viikon lomansa aikana missään yhteydessä töihin.

The Motley Foolin henkilöstöpäällikkö Lee Burbagen mukaan yritys aloitti lomaohjelmansa vuonna 2007, jonka jälkeen hatusta on vedetty vähintään yksi nimi joka kuukausi.

Lomaohjelma vahvistaa ideaa, että taukojen ottaminen työstä on hyvä idea. Yrityksessä on huomattu, että lomalta paluun jälkeen työntekijät ovat keskittyneempiä ja tehokkaampia.

Lomalle pääsevän työntekijän valitseminen sattumanvaraisesti auttaa puolestaan yritystä selvittämään, missä on parantamisen varaa. Mikäli yrityksestä löytyy vain yksi työntekijä, joka osaa tietyn työtehtävän, on hänen opetettava se toisille lomalle lähtiessään. Näin tieto leviää ja työntekijät oppivat erilaisia prosesseja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat