Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

BBC: Nuudeleista tuli tupakkaa tärkeämpi vaihdon väline USA:n vankiloissa

Vankilaruuan laatu on laskenut ja määrä vähentynyt.

Ulkomaat
 

Tutkimuksen mukaan ramen nuudeleista on tullut tupakkaa tärkeämpi vaihdon väline yhdysvaltalaisissa vankiloissa, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC. Nuudeleilla hankitaan esimerkiksi muita ruokia, vaatteita ja hygieniatuotteita sekä pyykinpesupalveluja.

Nuudeleiden arvostuksen nousun tulkitaan johtuvan tarjolla olevan ruuan määrän vähenemisestä ja laadun laskusta. Ramen nuudeleita vaihdetaan muihin hyödykkeisiin, sillä ne ovat muun muassa maukkaita ja kaloripitoisia. Ruokatarjonnan niukkenemisen taustalla ovat säästöt vankilamenoissa. Kustannuksia on myös siirretty vankien maksettaviksi – näin on tehty paitsi säästösyistä myös siksi, että rikollisia halutaan kohdella tiukasti.

BBC kuitenkin huomauttaa, että tutkimus perustuu vain vajaalta 60 vangilta ja vankilatyöntekijältä saatuihin tietoihin. Lisäksi tiedot ovat vain yhdestä vankilasta. Toisaalta muut havainnot osoittavat, että muissakin vankiloissa on nähtävissä sama kehitys.

Nuudelit korvaavat vaihtokaupassa tupakan lisäksi muitakin tuotteita, esimerkiksi postimerkkejä ja kirjekuoria, BBC kertoo.

Ramen on japanilainen nuudeliruoka, josta on olemassa lukuisia eri versioita.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat