Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkki pyytää virallisesti Yhdysvaltoja luovuttamaan Fethullah Gülenin

Yhdysvaltain ulkoministeriön mukaan luovuttamispyynnön perusteena ei ole heinäkuun vallankaappausyritys.

Ulkomaat
 
© Charles Mostoller / Reuters
Fethullah Gülen on kiistänyt jyrkästi Turkin johdon väitteet siitä, että hän olisi vallankaappausyrityksen takana.
Fethullah Gülen on kiistänyt jyrkästi Turkin johdon väitteet siitä, että hän olisi vallankaappausyrityksen takana. Kuva: © Charles Mostoller / Reuters

Turkki on jättänyt Yhdysvalloille virallisen pyynnön maassa asuvan turkkilaissaarnaaja Fethullah Gülenin luovuttamisesta, Yhdysvaltojen ulkoministeriö kertoi tiistaina. Asiasta kertovat muun muassa uutistoimistot AFP ja Reuters.

Turkin hallinto syyttää Fethullah Gülenia heinäkuussa tapahtuneesta vallankaappausyrityksestä. Vuonna 1999 Yhdysvaltoihin muuttanut Gülen kiistää syytökset.

Ulkoministeriön tiedottaja Mark Toner sanoi kuitenkin tiistaina toimittajille, että luovuttamispyynnön perusteena ei ole vallankaappausyritys, vaan muut syyt.

”Olemme ottaneet vastaan muodollisen luovuttamispyynnön, mutta se ei koske vallankaappausyritystä”, Toner kertoi toimittajille AFP:n mukaan.

Hän ei kommentoinut tarkemmin luovuttamispyynnön sisältöä.

Turkin presidentti Recep Tayip Erdoğan on vaatinut jo heinäkuussa ”terroristijohtajaksi” kutsumansa Gülenin karkottamista tai luovuttamista. Pääministeri Binali Yıldırım sanoi tuolloin, että Turkki voisi ”kyseenalaistaa ystävyyssuhteensa” Yhdysvaltojen kanssa, ellei Gülenia luovutettaisi.

Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry kommentoi heinäkuussa, että voisi harkita Gülenin luovuttamista, jos Turkki pystyisi esittämään painavia todisteita tätä vastaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat