Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Autopommi tappoi yhden ja haavoitti kymmeniä Etelä-Thaimaan kapinallisalueella

Kuollut ihminen ja kaikki haavoittuneet olivat tiettävästi thaimaalaisia. Iskupaikka ei ole suosittu turistikohde.

Ulkomaat
 
SURAPAN BOONTHANOM / REUTERS
Sotilaat tutkivat autopommin räjähdyspaikkaa Pattanin maakunnassa Thaimaassa keskiviikkona.
Sotilaat tutkivat autopommin räjähdyspaikkaa Pattanin maakunnassa Thaimaassa keskiviikkona. Kuva: SURAPAN BOONTHANOM / REUTERS

Ravintola-alueella räjähtänyt autopommi tappoi yhden ihmisen ja haavoitti yli 30:tä Pattanin kaupungissa samannimisessä maakunnassa Etelä-Thaimaassa tiistai-iltana, kertoo uutistoimisto AFP.

Kuollut ihminen ja kaikki haavoittuneet olivat tiettävästi thaimaalaisia. Pattani ei ole suosittu turistikohde. Se on yksi Malesian rajan tuntumassa sijaitsevista muslimienemmistöisistä maakunnista, joissa malaijikapinalliset kamppailevat buddhalaisenemmistöisen Thaimaan hallitusta vastaan.

Kapinallisten väkivaltaisuudet ovat yleistyneet vuosituhannen vaihteen jälkeen, minkä seurauksena on kuollut yli 6 000 ihmistä. Iskut ovat kohdistunet tyypillisesti turvallisuusjoukkoihin ja hallintorakennuksiin mutta silloin tällöin myös yöelämään.

Räjähdyksessä vaurioitui muun muassa hotellirakennus, karaokebaareja ja hierontapaikkoja. Yöelämään keskittynyt alue on yksi harvoista levottomissa maakunnissa.

”Se on paikka, jollaista yhteisö täällä vieroksuu”, turvallisuusanalyytikko Don Pathan kuvailee AFP:lle.

Thaimaassa on tuoreessa muistissa toissaviikkoinen pommi-iskujen sarja, joka tappoi neljä ihmistä ja haavoitti yli 30:tä turistikohteissa kaukana kapinallisalueilta.

Thaimaan puolustusministeri Prawit Wongsuwan kiisti Pattanin iskun yhteyden turistikohteissa räjähtäneisiin pommeihin, kertoo uutistoimisto Reuters. Mikään ryhmittymä ei ole ilmoittanut olevansa kummankaan teon takana.

SURAPAN BOONTHANOM / REUTERS
Räjähdys rikkoi viereisen hotellin ikkunoita.
Räjähdys rikkoi viereisen hotellin ikkunoita.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat