Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hyökkäyksessä amerikkalaiselle yliopistolle Kabulissa kuoli 16 – erikoisjoukot ampuivat kaksi hyökkääjää

Kuolleista kahdeksan on opiskelijoita. Iskussa haavoittui 53 ihmistä.

Ulkomaat
 
Useita kuoli hyökkäyksessä amerikkalaiselle yliopistolle Afganistanissa
Useita kuoli hyökkäyksessä amerikkalaiselle yliopistolle Afganistanissa
Ainakin 13 ihmistä on saanut surmansa aseistautuneiden miesten hyökättyä amerikkalaiseen yliopistoon Afganistanin Kabulissa. Kuva: CCTV.

Hyökkäys Afganistanin amerikkalaiselle yliopistolle Kabulissa on päättynyt hyökkääjien kuolemaan. Afganistanin armeijan erikoisjoukot surmasivat varhain torstaina kaksi hyökkääjää, jotka olivat tunkeutuneet yliopistolle keskiviikkona.

Uutistoimisto AFP:n mukaan hyökkääjien uhrina kuoli 16 ihmistä.

Kuolleista kahdeksan oli afgaaniviranomaisten mukaan opiskelijoita. Lisäksi kuolleista ainakin kolmen tiedetään olleen poliiseja ja kahden vartijoita. Hyökkäyksessä kerrotaan myös haavoittuneen 53 ihmistä, joista suurin osa oli opiskelijoita.

Hyökkäys alkoi keskiviikkona puoli viideltä iltapäivällä paikallista aikaa, kun asemiehet tunkeutuivat yliopiston alueelle ammuskellen ja käyttäen räjähteitä.

Osa opiskelijoista hyppäsi epätoivoissaan ikkunoista pakoon, mutta sadat opiskelijat jäivät jumiin yliopiston tiloihin. Opiskelijat pyysivät epätoivoisesti apua ulkopuolisilta muun muassa viestipalvelu Twitterissä.

”Kuulin räjähdyksiä ja ammuskelua. Luokkahuoneemme on täynnä savua ja pölyä. Olemme täällä jumissa ja hyvin peloissamme”, yksi opiskelijoista kertoi uutistoimisto AFP:lle puhelimitse.

Erikoisjoukot piirittivät yliopiston, ja AFP:n haastatteleman yhdysvaltalaisvirkamiehen mukaan myös Naton neuvonantajat auttoivat afgaanijoukkoja.

Piiritys jatkui pitkin yötä, ja yliopistolta kuului satunnaista ampumista. Aamun koittaessa viranomaiset kertoivat pelastusoperaation päättyneen.

”Taistelu on ohi ja ainakin kaksi hyökkääjä kuollut”, kertoi afganistanilainen poliisiviranomainen uutistoimisto Reutersille yliopistolla.

Vuonna 2006 avatulla yliopistolla on kirjoilla noin 1 700 opiskelijaa. Yliopistolla on tyypillisesti paljon opiskelijoita ilta-aikaan, jolloin hyökkäys tapahtui.

Hyökkäys tapahtui sen jälkeen, kun yliopistolta siepattiin hiljattain kaksi professoria. Toinen heistä oli amerikkalainen ja toinen australialainen.

Yliopisto on hyvin vartioitu ja varustettu muun muassa vartiotornein.

Omar Sobhani / Reuters
Afganistanilainen sotilas vartioi hyökkäyspaikkaa Kabulissa keskiviikkona.
Afganistanilainen sotilas vartioi hyökkäyspaikkaa Kabulissa keskiviikkona.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat