Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hillary Clinton joutui keskelle korruptiosyytöksiä – Donald Trump vertasi tilannetta kehitysmaiden tapahtumiin

Donald Trumpin mukaan Hillary Clinton on ”täysin sopimaton” julkisiin virkoihin.

Ulkomaat
 
CARLO ALLEGRI / Reuters
Republikaanien presidenttiehdokas syytti tiistaina vaalitilaisuudessaan Austinissa kilpailijaansa Hillary Clintonia korruptiosta.
Republikaanien presidenttiehdokas syytti tiistaina vaalitilaisuudessaan Austinissa kilpailijaansa Hillary Clintonia korruptiosta. Kuva: CARLO ALLEGRI / Reuters

Donald Trump sai tiistaina uuden syyn hyökätä vastaehdokkaansa kimppuun ja käytti tilaisuuden hyväkseen heti kun mahdollista.

Republikaanien ehdokkaana Yhdysvaltain presidentiksi pyrkivä Trump ei säästellyt sanojaan, kun hän puhui aamuyöllä Suomen aikaa Austinissa Texasissa. Uutistoimisto AP julkaisi nimittäin tiistaina uutisen, joka saattaa kyseenalaistaa demokraattien ehdokkaan Hillary Clintonin lahjomattomuuden.

AP:n selvityksen mukaan yli puolet Clintonin ulkoministeriaikoinaan tapaamista hallituksen ulkopuolisista ihmisistä – ainakin 85 henkeä 154:stä – oli lahjoittanut hänen säätiölleen Clinton Foundationille rahaa. Näiden lahjoitusten kerrotaan olevan yhteensä 156 miljoonaa dollaria (nykykursseilla runsaat 138 miljoonaa euroa).

Trump vertasi tuoreita paljastuksia kehitysmaiden kuvioihin.

”On täysin häpeällistä, jos ulkoministerimme voidaan ostaa, lahjoa tai myydä”, hän sanoi kampanjatilaisuudessaan Austinissa uutistoimisto AFP:n mukaan.

”Tämä on uhka demokratian peruspilareille. Tällaisia asioita tapahtuu kolmannen maailman valtioissa.”

LUCAS JACKSON / Reuters
Hillary Clinton
Hillary Clinton

Trumpin mukaan Clinton ja hänen miehensä Bill Clinton ovat käyttäneet asemaansa hyötyäkseen bisnesmielessä, joten Hillary Clinton on ”täysin sopimaton” julkisiin virkoihin.

”On mahdotonta hahmottaa, missä kohtaa Clinton Foundation loppuu ja ulkoministeriö alkaa”, Trump arvioi.

”Tämä on korruptiota. Siksi olen vaatinut erikoissyyttäjää ottamaan selvää tästä sotkusta.”

AP kertoo, etteivät Clintonin ja lahjoittajien väliset tapaamiset vaikuttaisi rikkovan lakia.

”Tapausten laajuus osoittaa kuitenkin puheille pääsyn ja lahjoitusten välisen yhteyden sekä antaa aihetta olettaa, että lahjoitukset olivat maksu Clintonin suomasta ajasta”, AP kirjoittaa.

Vielä ei tiedetä, miten uutinen vaikuttaa Clintonin kannatukseen. Uutistoimisto Reutersin ja Ipsos-tutkimusyhtiön tekemässä tuoreessa kannatusmittauksessa hän johti kuitenkin vielä Trumpia 12 prosenttiyksiköllä.

Tiistaina julkistetun mittauksen mukaan 45 prosenttia äänestäjistä kannatti Clintonia ja 33 prosenttia Trumpia.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat