Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuuro autoilija ammuttiin Pohjois-Carolinassa – Yhdysvalloissa keskustellaan taas poliisin voimankäytöstä

Maantiepoliisi ampui 29-vuotiaan kuuron miehen viime viikon torstaina. Poliisi ei ole antanut tarkkoja tietoja tapahtumien kulusta.

Ulkomaat
 

Yhdysvalloissa kuuron autoilijan kuolema on nostattanut jälleen keskustelun poliisin voimankäytöstä. Maantiepoliisi ampui 29-vuotiaan miehen Pohjois-Carolinassa viime viikon torstaina. Asiasta kertovat muun muassa Reuters ja CNN.

Poliisin tiedotteen mukaan 29-vuotias Daniel Harris oli yritetty pysäyttää ylinopeuden vuoksi, mutta hän pakeni paikalta. Lyhyen takaa-ajon päätteeksi mies pysähtyi ja nousi ulos autosta.

Tiedotteen mukaan seurasi kohtaaminen tai yhteenotto, jonka yhteydessä poliisi laukaisi aseen. Autoilija sai osuman ja kuoli tapahtumapaikalla.

Poliisi ei ole antanut tarkkoja tietoja tapahtumien kulusta eikä kommentoinut sitä, oliko Harris aseistettu. Hänet ampunut poliisi on tavanomaiseen tapaan pidätetty tehtävistään tutkinnan ajaksi.

Maantiepoliisin lisäksi tapausta tutkii muun muassa yleinen syyttäjä. Pohjois-Carolinan yleisestä turvallisuudesta vastaavan viraston johtaja Frank Perry kutsui tapausta surulliseksi ja traagiseksi. Hän pyysi tiistaina paikallista aikaa, että tapauksesta ei tehtäisi oletuksia tai johtopäätöksiä ennen kuin viranomaistutkinnat on tehty.

Harrisin perhe epäilee, että tapaus johtui hänen kuuroutensa aiheuttamasta väärinymmärryksestä.

”Poliisin on tultava tietoiseksi siitä, kuinka kuurojen ihmisten kanssa kommunikoidaan, miltä se voi näyttää ja kuinka voidaan välttää tällaisten tilanteiden tapahtuminen enää koskaan”, miehen veli Sam Harris kertoi paikalliselle WSOC-televisiokanavalle.

Myös Yhdysvaltain kuurojen yhdistys kommentoi Washington Postin mukaan, että poliiseja tulisi kouluttaa kommunikoimaan kuulovammaisten kanssa.

”Kuurot henkilöt eivät useinkaan voi ymmärtää poliisien suullisia käskyjä, ja vuosien varrella tämä on johtanut moniin fyysisiin yhteenottoihin poliisien ja kuurojen henkilöiden välillä. Jotkut niistä ovat johtaneet kuolemaan”, yhdistyksen johtaja Howard Rosenblum kertoi tiedotteessa.

Poliisin voimankäytöstä on käyty Yhdysvalloissa kiivasta keskustelua varsinkin kuluneen kesän aikana. Esimerkiksi heinäkuussa puhkesi laajoja mielenosoituksia, kun Minnesotan ja Louisianan osavaltioissa oli ammuttu musta mies kritiikkiä herättäneissä olosuhteissa.

Dallasissa puolestaan ampumisista suuttunut mies tappoi heinäkuussa viisi poliisia poliisiväkivaltaa vastustaneen mielenosoituksen yhteydessä.

Washington Postin mukaan poliisi on tämän vuoden aikana ampunut Yhdysvalloissa yli 600 ihmistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat