Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Brexit-mies Nigel Farage liittyi Donald Trumpin tukijoukkoihin: ”En äänestäisi Hillary Clintonia, vaikka minulle maksettaisiin”

Itsenäisyyspuoluetta johtanut Farage puhui keskiviikkona Trumpin vaalitilaisuudessa Mississippissä.

Ulkomaat
 
CARLO ALLEGRI / Reuters
Nigel Farage puhui keskiviikkona Donald Trumpin vaalitilaisuudessa Jacksonissa Mississippissä.
Nigel Farage puhui keskiviikkona Donald Trumpin vaalitilaisuudessa Jacksonissa Mississippissä. Kuva: CARLO ALLEGRI / Reuters

Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump otti keskiviikkona käyttöönsä jälleen yhden epätavanomaisen kampanjointikeinon Yhdysvalloissa. Kannatusmittauksissa demokraattien Hillary Clintonista jäljessä oleva Trump kutsui vaalitilaisuudessaan Mississippin Jacksonissa lavalle Britannian itsenäisyyspuoluetta Ukipia johtaneen Nigel Faragen.

Britannian eroa EU:sta ajanut Farage puhui uutistoimisto AFP:n mukaan intomielisesti noin kymmenentuhannen hengen yleisölle ja rinnasti Yhdysvaltain tilanteen brittien tyytymättömyyteen, joka johti lopulta monien yllätykseksi EU-eroon.

”Miljoonat tavalliset amerikkalaiset tuntevat, että heitä on petetty. Heillä on ollut vaikeaa. He tuntevat, että Washingtonin poliitikot ovat etääntyneet heistä ja että monet heidän edustajansa kuuluvatkin poliittisesti korrektiin liberaaliin mediaeliittiin”, Farage sanoi.

”Tämä kampanja antaakin teille nyt upeat mahdollisuudet: voitte lyödä mielipidetutkimukset, kommentaattorit ja Washingtonin.”

Farage puhui odotetusti myös Clintonia vastaan.

”Jos olisin Yhdysvaltain kansalainen, en äänestäisi Hillary Clintonia, vaikka minulle maksettaisiin. En edes, vaikka hän itse maksaisi minulle.”

Faragen puheen päätyttyä Donald Trump saapui lavalle AFP:n mukaan hyvin vaikuttuneen oloisena.

”Vau, pitipä hän hienon puheen. Kiitos, Nigel”, Trump sanoi kätellessään Faragea.

Nigel Farage oli merkittävimpiä voimia Britannian EU-eropäätöksen eli brexitin takana. Hänen ja Trumpin populistisissa ja siirtolaisvastaisissa puheissa on paljon yhtymäkohtia.

Kun Britannia oli äänestänyt kesäkuun lopulla EU-eron puolesta, Farage ilmoitti työnsä olevan valmis ja kertoi väistyvänsä Ukipin johdosta. Hänen jatkosuunnitelmansa ja Ukipin uusi puheenjohtaja eivät ole vielä tiedossa.

CARLO ALLEGRI / Reuters
Donald Trump kiitteli Nigel Faragea tämän tuenosoituksesta.
Donald Trump kiitteli Nigel Faragea tämän tuenosoituksesta.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat