Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jo yli neljännes Englannin ja Walesin vauvoista syntyy maahanmuuttajille

Britanniaan muuttaa yhä selvästi enemmän väkeä kuin sieltä lähtee.

Ulkomaat
 
Paul Hackett / Reuters
Ihmisiä Lontoon Upton Parkin kadulla 2010. Vuonna 2015 Yhdistyneen kuningaskunnan asukkaista noin 8,6 miljoonaa oli syntynyt ulkomailla.
Ihmisiä Lontoon Upton Parkin kadulla 2010. Vuonna 2015 Yhdistyneen kuningaskunnan asukkaista noin 8,6 miljoonaa oli syntynyt ulkomailla. Kuva: Paul Hackett / Reuters

Lontoo

Englannissa ja Walesissa jo yli neljännes (27,5 prosenttia) vauvoista syntyy äideille, jotka ovat maahanmuuttajia eli syntyneet muualla kuin Britanniassa. Kyseessä on kaikkien aikojen ennätys.

Britannian tilastokeskuksen ONS:n torstaina julkistamat luvut kattavat vuoden 2015.

Eniten vauvoja syntyy Puolassa, Pakistanissa ja Intiassa syntyneille äideille.

Tilastokeskuksen mukaan yksi syy maahanmuuttajaäitien suureen osuuteen on se, että tulijat ovat usein työikäisiä aikuisia.

Britanniaan muuttaa yhä selvästi enemmän ihmisiä, kuin mitä maasta lähtee.

Nettomaahanmuutto maaliskuuhun 2016 päättyvän vuosijakson aikana oli 327 000 henkilöä, kertovat Britannian tilastokeskuksen (ONS) torstaina julkistamat luvut.

Nettomaahanmuutto on tulijoiden ja lähtijöiden erotus. EU-kansalaisten osuus nettomaahanmuutosta oli 180 000 henkilöä, kun kaiken kaikkiaan EU-maista tulijoita oli vuoden aikana 268 000.

Maahanmuutto oli yksi keskeisistä teemoista Britannian EU-kansanäänestyksen alla. EU-eroa eli brexitiä kannattaneen leirin mukaan Britannia voi hallita maahanmuuttoa vain lähtemällä unionista.

Kesäkuinen kansanäänestys päätyi EU-eron kannalle.

Nettomaahanmuutto on vähentynyt hieman, mutta ONS:n mukaan muutos ei ole tilastollisesti merkittävä. Tilastot eivät kata kansanäänestyksen jälkeistä aikaa.

Britannian asukkaista 2015 noin 8,6 miljoonaa on syntynyt ulkomailla. Heistä 3,2 miljoonaa on syntynyt EU-maassa, ONS arvioi.

Moni maahanmuuttaja hankkii kuitenkin Britannian kansalaisuuden. Ulkomaiden kansalaisia maassa asui 2015 noin 5,6 miljoonaa. Määrä on lisääntynyt vuodesta 2014 yli neljällä prosentilla.

Ulkomailla syntyneistä Britannian asukkaista suurin ryhmä on puolalaiset. Puolassa syntyneitä asuu maassa 831 000.

Seuraavaksi eniten maassa asuu Intiassa, Pakistanissa, Irlannissa ja Saksassa syntyneitä.

Suomi ei mahdu tilastokeskuksen 60 yleisimmän maahanmuuttajien syntymämaan listalle.

Korjattu kello 18:39: Kaiken kaikkiaan EU-maista tulijoita oli maaliskuuhun 2016 päättyvän vuosijakson aikana 268 000 (muista kuin EU-maista muutti 282 000 henkilöä).

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat