Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Itsestään ohjautuvat taksit aloittivat liikennöinnin Singaporessa

Insinööri puuttuu ajoneuvon kulkuun ainoastaan häiriötilanteissa.

Ulkomaat
 
EDGAR SU / Reuters
Itseajava taksi liikenteesssä Singaporessa torstaina.
Itseajava taksi liikenteesssä Singaporessa torstaina. Kuva: EDGAR SU / Reuters

Singaporessa on koettu historiallinen päivä autoilun historiassa. Ensimmäinen itseajava taksi aloitti torstaina liikennöinnin kaupunkivaltion kaduilla, kertoo uutistoimisto Reuters.

Robottitaksit on kehittänyt Nutonomy-yritys, joka on kutsunut joukon ihmisiä Mitsubishin sähköautolla järjestettäville testikuljetuksille. Kyydit ovat kokeilun aikana ilmaisia.

”Tämä on todella historiallinen hetki, joka muuttaa sen, miten kaupunkejamme rakennetaan ja miten me katsomme ympäristöämme”, Nutonomyn toimitusjohtaja Doug Parker kertoi.

BBC:n mukaan taksit toimivat rajoitetulla neljän neliökilometrin alueella kaukana keskustasta.

Täysin ohjelmiston nojaan takseja ei uskalleta vielä jättää. Insinööri istuu vielä ohjauspyörän takana tarkkailemassa taksin liikkeitä, ja puuttuu häiriötilanteissa ajoneuvon hallintaan.

Nutonomy haluaa saada robottitakseistaan palautetta, jonka avulla kyydityspalvelu olisi laajemmassa käytössä vuonna 2018.

Toimitusjohtaja Parker toivoo, että vuonna 2018 Kaakkois-Aasian liikenteessä olisi kaikkiaan sata Nutonomyn robottitaksia.

Singaporen hallitus on mukana tukemassa taksiprojektia.

Nutonomy on yksi useista yrityksistä, jotka kehittävät itseajavia autoja. Kyydinjakopalvelu Uber ja Volvo tekivät hiljattain 300 miljoonan dollarin sopimuksen kehittääkseen vastaavanlaisia autoja.

Uberin ja Volvon tavoitteena on saada täysin itsestään ajava auto tien päälle vuonna 2021, samoin kuin yhdysvaltalaisen Fordin.

Ajonvakautusjärjestelmiä valmistavan israelilaisen Mobileye NV:n ja Delphi Automotiven kehittämän itseajavan auton on puolestaan tarkoitus olla tuotannossa vuonna 2019.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat