Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjä nosti armeijaa taisteluvalmiuteen

Valmiustason nostamisella arvioidaan asevoimien kykyä ”kasvattaa voimaa strategisessa lounaisessa suunnassa”.

Ulkomaat
 
MAKSIM ŠEMETOV / Reuters
Venäläinen Mi-28-sotilashelikopteri esiintyi kansainvälisissä sotilaskilpailuissa Rjazanin lähellä Venäjällä elokuun alussa.
Venäläinen Mi-28-sotilashelikopteri esiintyi kansainvälisissä sotilaskilpailuissa Rjazanin lähellä Venäjällä elokuun alussa. Kuva: MAKSIM ŠEMETOV / Reuters

Venäjä nosti armeijan valmiutta suuressa osassa maata torstaiaamuna kello seitsemän, raportoivat venäläiset uutistoimistot.

Venäjän presidentti Vladimir Putin antoi määräyksen valmiustason nostamisesta ”täyteen taisteluvalmiuteen”. Määräys koskee Venäjän eteläistä sotilaspiiriä, osia läntisestä ja keskisestä sotilaspiiristä, pohjoista laivastoa, ilmavoimia, avaruusjoukkoja ja maahanlaskujoukkoja.

Valmiutta kasvatetaan alueella, joka kattaa suuren osan Venäjää Suomen ja Baltian maiden rajalta Ukrainan, Etelä-Kaukasian maiden ja Kazakstanin rajoille. Keskinen sotilaspiiri ulottuu Siperian Baikaljärvelle saakka.

Puolustusministeri Sergei Šoigun mukaan tarkoituksena on harjoittaa Venäjän asevoimien kykyä puolustaa Venäjän intressejä ”turvallisuusuhkien kasvaessa”, uutistoimisto Ria Novosti kertoi.

Lisäksi ministerin mukaan arvioidaan läntisen ja keskisen sotilaspiirin kykyä ”kasvattaa voimaa strategisessa lounaisessa suunnassa”.

Šoigu määräsi harjoittelemaan myös teollisuusyritysten sotavalmiutta yhdessä valtion- ja paikallishallinnon kanssa. Harjoitus päättyy 31. elokuuta.

Samalla Venäjä valmistautuu suureen Kavkaz-2016-sotaharjoitukseen eteläisessä sotilaspiirissä, joka sijaitsee Mustanmeren ja Kaspianmeren välissä. Venäjä laskee siihen kuuluvaksi myös Ukrainalta valtaamansa Krimin niemimaan.

Tieto valmiustason nostamisesta tuli sen jälkeen, kun jännite Krimillä ja Ukrainan rajalla on kasvanut. Elokuun alussa Venäjä väitti ehkäisseensä Krimillä terrori-iskuja, joista se syytti Ukrainaa.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat