Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuhoutunut kaupunki tunnetaan pastakastikkeestaan

Amatriceen odotettiin viikonlopuksi paljon sukulaisia ja turisteja, koska paikkakunnan mukaan nimetylle maailmankuululle amatriciana-pastakastikkeelle omistettua juhlaa oli määrä viettää 50. kertaa.

Ulkomaat
 

Tulevan viikonlopun piti olla juhlan aihe Amatricen pikkukaupungissa keskellä Apenniinien vuorijonoa, kahden tunnin ajomatkan päässä Roomasta.

Sinne odotettiin paljon väkeä, koska paikkakunnan mukaan nimetylle amatriciana-pastakastikkeelle omistettua juhlaa oli määrä viettää lauantaina ja sunnuntaina jo 50. kertaa.

Porsaanposkeen perustuvan kastikkeensa sijaan Amatrice nousi keskiviikkona uutisiin tuhojensa takia. Aamuöisessä maanjäristyksessä kuoli kymmeniä kaupunkilaisia.

Amatricen keskusaukio, viikonlopun juhlapaikka, on täyttynyt kivimurskasta.

”Kaupunkia ei enää ole”, Amatricen pormestari Sergio Pirozzi sanoi La Repubblica -lehden mukaan.

Italialaiset tuntevat Amatricen juuri pasta all’amatricianasta, joka on vakioannos Rooman ravintoloissa.

Sen kunniaksi on painettu jopa postimerkki, johon on kuvattu myös maanjäristyksestä selvinnyt kellotorni.

Maanjäristyksen jälkeen alkoi levitä ajatus lahjoittaa jokaisesta syödystä amatriciana-annoksesta kaksi euroa Punaiselle Ristille auttamaan pelastus- ja jälleenrakennustöissä, kertoo sanomalehti Il Giornale.

Amatricen asukkaat ovat niin ylpeitä pastakastikkeestaan, että he puuttuvat hanakasti vääräoppisiin resepteihin.

Varapormestari Pergiuseppe Monteforte puolusti tiukkaa suhtautumista brittilehti The Guardianin haastattelussa.

”Ainesosien vaihtaminen muuttaa annoksen maun lisäksi sen historiaa”, hän perusteli.

”Jos amatricianaan lisää vaikkapa valkosipulia tai sipulia, tulee sivuuttaneeksi lähes tuhatvuotiset paimentolaisperinteet, jotka on siirretty sukupolvelta toiselle.”

Amatricen viranomaisten mukaan oikea amatriciana koostuu kuudesta ainesosasta: porsaanposkesta valmistettavasta kuivatusta guanciale-lihasta, San Marzano -luumutomaateista, pecorinojuustosta, valkoviinistä, pippurista ja chilistä.

Italian maanjäristyksen uhrimäärä kasvaa
Italian maanjäristyksen uhrimäärä kasvaa
Italian keskiviikkoisen maanjäristyksen uhrien määrä nousee edelleen. Samalla pelko jälkijäristyksistä kasvaa. Kuva: CCTV.
Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat