Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Autopommi tappoi useita poliisiasemalla Kaakkois-Turkissa – rakennus tuhoutui täysin

Ensitietojen mukaan kuolleita on ainakin yhdeksän ja haavoittuneita yli 60.

Ulkomaat
 
REUTERS
Savu nousi Cizren poliisiasemalta perjantaina. Pysäytyskuva videolta.
Savu nousi Cizren poliisiasemalta perjantaina. Pysäytyskuva videolta. Kuva: REUTERS

Poliisiasemalla räjähtänyt autopommi on tappanut ja haavoittanut useita ihmisiä kurdienemmistöisessä Cizren kaupungissa Kaakkois-Turkissa, lähellä Syyrian ja Irakin rajoja, kertovat turvallisuuslähteet uutistoimisto Reutersin mukaan.

Paikalta otettujen kuvien perusteella poliisiasema tuhoutui täysin. Ensitietojen mukaan kuolleita on ainakin yhdeksän ja haavoittuneita yli 60.

Turkkilaiset uutiskanavat kertovat, että räjähdys sattui tarkastuspisteellä poliisiaseman edustalla perjantaiaamuna. Tapahtumapaikalta nousi suuri savupilvi, ja sinne saapui useita ambulansseja.

Valtiollinen uutistoimisto Anadolu syytti teosta Kurdistanin työväenpuoluetta PKK:ta, jonka Turkki, EU ja Yhdysvallat ovat määritelleet terroristijärjestöksi.

Turkin armeija kävi viime talvena taisteluja Cizressä PKK:n asejoukkoja vastaan. Kaupunki vaurioitui pahoin taisteluissa, joissa kuoli satoja ihmisiä, paljon myös siviilejä.

Turkin ja PKK:n kaksi vuotta kestänyt tulitauko mureni viime vuonna. Samalla loppuivat rauhanneuvottelut lähinnä kurdien asuttamassa Kaakkois-Turkissa, jossa yli 30 vuotta kestänyt konflikti on aiheuttanut yli 40 000 ihmisen kuoleman. PKK kannattaa kurdien itsehallintoa Kaakkois-Turkissa.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat