Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Unkari pystyttää rajalleen toisen aidan – Pääministeri Orbán: ”Rajaa ei puolusteta kukilla ja pehmoleluilla”

Orbán sanoi Visegrád-ryhmän ja liittokansleri Angela Merkelin välisen tapaamisen jälkeen, että Eurooppaan pitäisi perustaa yhteiset asevoimat.

Ulkomaat
 
KACPER PEMPEL / Reuters
Unkarin pääministeri Viktor Orbán lehdistötilaisuudessa Visegrád-maiden ja Angela Merkelin välisen tapaamisen jälkeen.
Unkarin pääministeri Viktor Orbán lehdistötilaisuudessa Visegrád-maiden ja Angela Merkelin välisen tapaamisen jälkeen. Kuva: KACPER PEMPEL / Reuters

Unkari suunnittelee Serbian-vastaiselle rajalleen toista aitaa siirtolaisten torjumiseksi, kertovat uutistoimistot AFP ja Reuters. Asiasta kertoi maan pääministeri Viktor Orbán perjantaina.

Orbánin mukaan aita täydentää rajan suojatoimia siltä varalta, että Turkin siirtolaispolitiikka sattuisi muuttumaan ja maahan alkaisi pyrkiä jopa satojatuhansia uusia siirtolaisia.

”Tekninen suunnittelu on käynnissä jykevämmän puolustusjärjestelmän pystyttämiseksi viime vuonna pikaisesti rakennetun puolustuslinjan viereen”, Orbán arvioi Unkarin yleisradion haastattelussa.

”Rajaa ei puolusteta kukilla ja pehmoleluilla. Sitä puolustetaan poliisein, sotilain ja asein.”

Perjantaina pääministeri Orbán myös osallistui Varsovassa Visegrád-ryhmän eli Puolan, Slovakian, Tšekin ja Unkarin kokoukseen, jossa oli mukana Saksan liittokansleri Angela Merkel.

Kokouksen jälkeen Orbán julisti, että Eurooppaan pitäisi perustaa yhteiset asevoimat.

”Meidän tulisi nostaa turvallisuusasiat tärkeysjärjestyksessä ensimmäiseksi”, hän sanoi tiedotustilaisuudessa Reutersin mukaan.

Viime vuonna noin 400 000 siirtolaista ylitti Unkarin rajan matkalla Länsi- ja Pohjois-Eurooppaan. Virallisten tietojen mukaan Unkariin on tullut vuoden 2016 aikana alle 18 000 siirtolaista.

Unkari ilmoitti aiemmin tässä kuussa lisäävänsä rajavalvontaan 3 000 poliisia nykyisten 3 500:n lisäksi.

Orbán on aikaisemmin ilmaissut pyrkimyksensä saada muutos Euroopan unionin päätökseen eri EU-maiden siirtolaiskiintiöistä. Unkarissa järjestetään asiasta kansanäänestys sunnuntaina 2. lokakuuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat