Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjän ulkoministeriö selvitti HS:lle esitystä Itämeren turvallisuus­neuvotteluista –”Odotamme reaktioita”

Venäjän ulkoministeriön mukaan Venäjä toivoo avointa vuoropuhelua Itämeren alueen turvallisuudesta.

Ulkomaat
 
Ilmavoimat
Suomen ilmavoimien tunnistuslennolla ottamassa kuvassa venäläinen Tupolev Tu-95 lensi Itämeren yllä 9. joulukuuta 2014.
Suomen ilmavoimien tunnistuslennolla ottamassa kuvassa venäläinen Tupolev Tu-95 lensi Itämeren yllä 9. joulukuuta 2014. Kuva: Ilmavoimat

Venäjän ulkoministeriön mukaan Venäjä toivoo avointa vuoropuhelua Itämeren alueen turvallisuudesta.

Ulkoministeriö vastasi perjantaina HS:n tiistaina lähettämään kommentointipyyntöön, joka koski Venäjän esittämiä neuvotteluja Itämeren alueen turvallisuudesta.

Presidentti Sauli Niinistön mukaan neuvottelualoitteita on tullut Venäjän taholta kaksi.

Niistä ensimmäisen Venäjä esitti Nato–Venäjä-huippukokouksessa heinäkuussa. Kyse oli siitä, että Venäjä, Nato, Suomi ja Ruotsi jatkaisivat keskustelua lentoturvallisuudesta Itämerellä, osana sitä olisi transpondereiden ottaminen käyttöön sotilaslennoilla, ja tässä viitattiin Niinistön presidentti Vladimir Putinin vierailun yhteydessä heinäkuussa esiin nostamaan aloitteeseen.

Venäjä teki elokuussa tästä kokonaan poikkeavan aloitteen, jossa se kutsui Itämeren rantavaltioita kahdenkeskisiin turvallisuusneuvotteluihin. Ruotsissa ja Baltiassa vastaus kahdenvälisiin neuvotteluihin oli torjuva.

Venäjän ulkoministeriön kommentti kuuluu kokonaisuudessaan näin:

”Me esitämme avointa ja rehellistä vuoropuhelua Itämeren alueen turvallisuuden ongelmakohdista. Olemme lähettäneet vastaavat ehdotukset Venäjän puolustusministeriön kautta. Nyt odotamme reaktioita. Toivomme, että ne ovat rakentavia.”

Venäjän ulkoministeriö ei vastannut suoraan HS:n esittämiin kysymyksiin esitettyjen neuvottelujen kokoonpanosta ja sisällöistä sekä siitä, mikä rooli Niinistön lentoturvallisuusaloitteella niissä on. Se ei myöskään vahvistanut täsmällisesti, onko Venäjä jo lähettänyt Suomelle kutsun kahdenvälisiin konsultaatioihin. Tiettävästi Suomi ei ole saanut virallista kutsua.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat