Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sipilä vei Merkelille terveisiä Turkki-sopimuksesta – ”Kävimme läpi huolia ja murheita”

Saksan liittokansleri sai kritiikkiä pakolaispolitiikasta Visegrad-mailta.

Ulkomaat
 
Mikko Stig / Lehtikuva
Helsingin suurlähettiläskokouksessa maanantaina kuvattu Juha Sipilä tapasi Saksan liittokanslerin Angela Merkelin Berliinissä.
Helsingin suurlähettiläskokouksessa maanantaina kuvattu Juha Sipilä tapasi Saksan liittokanslerin Angela Merkelin Berliinissä. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Berliini

Saksan liittokanslerin Angela Merkelin tämän viikon kiertue pääsi loppusuoralle Berliinissä, jossa hän tapasi Suomen, Ruotsin, Tanskan ja Hollannin pääministerit perjantaina illalla.

”Pääasiassa kävimme läpi kunkin maan huolia ja murheita koskien uutta EU:n toimintaa”, pääministeri Juha Sipilä (kesk) sanoi tapaamisen jälkeen myöhään perjantaina.

Suomen asialistan kärjessä oli unionin turvallisuuden lisääminen. Sipilä kertoi myös vieneensä tapaamiseen terveisiä edellispäivän keskustelustaan Turkin pääministerin Binali Yildirimin kanssa.

”Kumpikin Turkin ja EU:n pakolaissopimuksen osapuoli on huolissaan sen toimeenpanosta. Viisumivapaus ei ollut keskusteluissa”, Sipilä sanoi.

Merkel oli saapunut laajalta Itä-Euroopan kiertueeltaan samana päivänä. Takana oli tiukka tapaaminen Visegrad-maiden Puolan, Tšekin, Slovakian ja Unkarin johtajien kanssa Varsovassa.

Visegrad-maat vastustavat turvapaikanhakijoiden jakoa EU-jäsenmaiden välillä. Unkarin pääministeri Viktor Orbán vaati Merkeliltä kovempaa linjaa.

”Rajaa ei puolusteta kukin tai pehmoeläimin vaan poliisein, sotilain ja asein”, Orbán sanoi.

Vielä lauantaina puoliltapäivin on luvassa ryhmä EU-johtajia, sillä Berliiniin saapuvat Itävallan, Slovenian, Kroatian ja Bulgarian pääministerit.

EU:n 27 jäsenmaata tapaavat ilman brittejä huippukokouksessa Bratislavassa Slovakiassa syyskuun 16. päivänä.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat