Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Italia suri ja hautasi maanjäristyksen uhreja – pikkutytön arkulle jätettiin koskettava viesti

Yksi pienistä arkuista oli yhdeksänvuotiaalle Giulialle. Tyttö jäi raunioihin, mutta hänen vartalonsa suojasi viisivuotiasta pikkusiskoa Giorgiaa niin kauan, että tämä saatiin pelastettua lähes vahingoittumattomana.

Ulkomaat
 
HS–AFP
Reuters
Omaiset surivat arkkujen äärellä Ascoli Picenon urheiluhallilla lauantaina.
Omaiset surivat arkkujen äärellä Ascoli Picenon urheiluhallilla lauantaina. Kuva: Reuters

Italiassa kokoonnuttiin lauantaina hautaamaan keskiviikon maanjäristyksen uhreja. Kyynelehtivät omaiset halasivat toisiaan arkkujen äärellä Ascoli Picenon kaupungin urheiluhallilla, jolle kokoontui satoja ihmisiä.

Italia järjesti uhreille valtiolliset hautajaiset. Paikalla olivat presidentti Sergio Mattarella ja pääministeri Matteo Renzi.

Keskiviikon maanjäristyksen jäljiltä on löydetty kuolleena 290 ihmistä. Italiassa vietettiin lauantaina yleistä surupäivää.

Ascoli Picenon muistotilaisuudessa omaiset istuivat 35 arkun rivistön takana.

”Älkää pelätkö huutaa tuskaanne, mutta älkää menettäkö rohkeuttanne”, sanoi tilaisuudessa puhunut Ascolin piispa Giovanni D'Ercole.

”Yhdessä rakennamme uudelleen talomme ja kirkkomme. Yhdessä palautamme elämän yhteisöihimme. Kylän kellot tulevat jälleen soimaan”, hän sanoi.

Yksi pienistä arkuista oli yhdeksänvuotiaalle Giulialle. Tyttö jäi raunioihin, mutta hänen vartalonsa suojasi viisivuotiasta pikkusiskoa Giorgiaa niin kauan, että tämä saatiin pelastettua lähes vahingoittumattomana.

Pikkusisko oli viimeisimpiä pelastettuja alueella. Keskiviikon jälkeen ei ole löydetty eloonjääneitä.

Giulian arkulle oli jätetty viesti, ilmeisesti joltain pelastustyöntekijältä:

”Ciao, pikkuinen. Anteeksi, että saavuimme liian myöhään.”

Pelastustoimiin on osallistunut yli 4 000 viranomaista ja vapaaehtoista. Järistys oli pahin Italiassa koettu seitsemään vuoteen.

Vuonna 2009 L’Aquilassa tapahtuneen edellisen tuhoisan maanjäristyksen jälkeen Italia varasi miljardi euroa rakennusten vahvistamiseen. Nyt Italiassa on kyselty, miksi uuden järistyksen tuhot olivat silti laajoja.

Yksi syy on, että maanjäristysten riskialueella on paljon historiallisia kyliä, joissa rakennukset ovat vanhoja, kerrotaan Italiasta raportoivan HS:n ulkomaantoimittajan Virve Kähkösen artikkelissa.

Italialaisten uhrien lisäksi keskiviikon järistyksessä kuoli kymmenen romanialaista, kolme brittiä, kanadalainen, salvadorilainen ja espanjalainen.

Italian hallitus on luvannut nopeasti apua tuhoutuneiden kylien ja kaupunkien jälleenrakennukseen. Kunnostustöiden arvioidaan maksavan miljardeja euroja.

Viranomaiset ovat aloittaneet myös tutkintoja joistain onnettomuuksista järistyksen yhteydessä. Tutkittavana on muun muassa tapaus, jossa Accumolin kaupungin kellotorni romahti viereisen talon päälle ja aiheutti nelihenkisen perheen kuoleman.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat