Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Merkel sai rajua kritiikkiä työtoveriltaan: ”Saksa ei kestä miljoonan ihmisen vastaanottamista joka vuosi”

Varaliittokansleri Sigmar Gabrielin mukaan konservatiivit ovat aliarvioineet kotouttamiseen liittyvät ongelmat.

Ulkomaat
 
AXEL SCHMIDT / Reuters
Saksan liittokansleri Angela Merkel ja varaliittokanleri Sigmar Gabriel kokouksessa kanslerinvirastossa Berliinissä keskiviikkona 17. elokuuta.
Saksan liittokansleri Angela Merkel ja varaliittokanleri Sigmar Gabriel kokouksessa kanslerinvirastossa Berliinissä keskiviikkona 17. elokuuta. Kuva: AXEL SCHMIDT / Reuters

Saksan liittokansleri Angela Merkel saa yllättävän kovaa kritiikkiä aisapariltaan.

Uutistoimisto Reutersin mukaan varaliittokansleri Sigmar Gabriel arvioi lauantaina, että Merkel ja hänen edustamansa konservatiivit ovat aliarvioineet valtavan siirtolaismäärän kotouttamiseen liittyvät ongelmat.

”Minä, me olemme aina sanoneet, että Saksa ei kestä miljoonan ihmisen vastaanottamista joka vuosi”, Gabriel sanoi ZDF-televisiokanavan haastattelussa.

Hän arvosteli myös Merkelin käyttämää iskulausetta ”Wir schaffen das” (”Selviämme tästä”) ja totesi, ettei sen toistelu riitä.

Gabriel johtaa sosiaalidemokraattista SPD-puoluetta, joka on mukana Merkelin hallituksessa. Saksassa järjestetään ensi vuonna liittovaltiovaalit, joiden kampanjointi alkaa pian.

Saksaan tuli viime vuonna yli miljoonaa siirtolaista muun muassa Lähi-idästä ja Afrikasta. Tämänvuotisten arvioiden mukaan maahan saapuu edelleen noin 16 000 siirtolaista kuukaudessa.

Huolet suuren tulijamäärän sopeuttamisesta yhteiskuntaan ovat lisänneet siirtolaisvastaisen Vaihtoehto Saksalle -puolueen (AfD) kannatusta.

Viikonloppu toi Merkelille muitakin ikäviä uutisia. Reutersin mukaan hänen kannatuksensa Saksassa on heikentynyt edelleen.

Sanomalehti Bild am Sonntagin teettämän ja tänään julkaistun kannatusmittauksen mukaan 50 prosenttia haastatelluista ei toivo Merkelin jatkavan vaalien jälkeen liittokanslerina. Merkelin jatkoa kanslerina kannattaa 42 prosenttia.

Viime vuoden marraskuussa tehdyssä kyselyssä Merkelin jatkokautta kannatti 45 prosenttia ja vastusti 48 prosenttia. Merkelin kannatuksen heikkenemistä selitetään muun muassa hänen siirtolaispolitiikallaan ja heinäkuisella terrori-iskujen sarjalla.

Merkel ei ole suostunut vielä arvioimaan julkisesti, mitä tavoitteita hänellä on ensi vuoden liittovaltiovaaleissa.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat