Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Burkina Fasossa kiellettiin suuripyllyisten naisten Miss Bim-Bim -kauneuskilpailut

Kiellolla haluttiin suojella naisten asemaa.

Ulkomaat
 

Burkina Fason viranomaiset ovat kieltäneet vuosittain järjestettävän kauneuskilpailun suuripyllyisille naisille seksistisenä.

”Meidän tehtävämme on tehdä kaikkemme välttääksemme naisten imagon vahingoittamista”, ministeri Laure Zongo perusteli kieltoa uutistoimisto Reutersin mukaan.

Miss Bim-Bim -tapahtumaa mainostettiin kuvalla, jossa esiintyy kaksi erittäin suuripyllyistä naista. Mainoksen mukaan kilpailun ensimmäinen palkinto olisi ollut mopo ja toinen taulutelevisio.

Tilaisuuden järjestäjän mukaan kilpailun tarkoituksena ei suinkaan ollut naisten halventaminen, vaan afrikkalaisten naisten imagon parantaminen. Järjestäjä halusi samalla myös rohkaista muotisuunnittelijoita käyttämään afrikkalaisia asusteita.

Miss Bim-Bimin kaltaisia kilpailuja järjestetään Reutersin mukaan myös muualla Länsi-Afrikassa. Naisasiajärjestöt Afrikassa ovat suhtautuneet kookkaampien naisten ihailuun ristiriitaisesti. Toisaalta järjestöjen mukaan on hyvä, ettei naisihanteena pidetä luonnottoman laihaa mallia naisesta. Naisten joutumista miesten arvostelemaksi ei silti pidetä arvokkaana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat