Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Indonesialaisen miehen väitetään olevan 145-vuotias – valmistautunut kuolemaansa vuodesta 1992 lähtien

Maailman vanhimman titteli vaatii henkilödokumenttien riippumatonta varmistamista.

Ulkomaat
 
Kuvakaappaus Liputan 6 -median verkkosivun uutisesta, joka kertoo 145-vuotiaaksi väitetystä miehestä.
Kuvakaappaus Liputan 6 -median verkkosivun uutisesta, joka kertoo 145-vuotiaaksi väitetystä miehestä.

Jos indonesialaisten viranomaisten vahvistama tieto pitää paikkaansa, Indonesiassa elää maailman vanhin ihminen. Mbah Gotho on virallisen henkilöllisyystodistuksen mukaan syntynyt 31.12.1870, eli hän olisi sen perusteella 145-vuotias.

Tällä haavaa maailman vanhimmaksi eläneen ihmisen titteli on edesmenneen ranskalaisnaisen hallussa. Jeanne Calment kuoli 122-vuotiaana vuonna 1997.

Mbah Gothosta uutisoivat indonesialaisen Liputan 6 -sivuston jutun pohjalta muun muassa brittilehdet The Independent ja The Telegraph.

Gotholla on pitkään ikäänsä yksinkertainen salaisuus.

”Reseptini on kärsivällisyys”, Gotho sanoi.

Gotho ei ole kuitenkaan toiveikas siitä, että elämä jatkuisi vielä pitkään.

”Se, mitä haluan, on kuolla”, Gotho lisäsi indonesialaismedialle.

Eräs Gothon sukulaisista sanoo tämän valmistautuneen kuolemaansa jo vuodesta 1992. Gotho osti itselleen myös hautapaikan jo 24 vuotta sitten.

Gothon kymmenen sisaruksen, neljän vaimon ja lapsien kerrotaan kaikkien kuolleen kauan sitten. Gothon lähimmät sukulaiset ovat hänen lapsenlapsensa sekä lapsenlapsenlapsensa ja heidän lapsensa.

Gotho ei ymmärrettävästi pysty enää huolehtimaan itsestään, vaan tarvitsee arkisissa askareissaan apua. Viimeisten kolmen kuukauden aikana ulkopuolisten on täytynyt kylvettää ja ruokkia häntä.

Gothon kerrotaan viettävän suurimman osan ajastaan istuskellen ja kuunnellen radiota, koska hänen näkönsä on liian huono television katseluun.

Gotho ei vielä pääse ennätysten kirjoihin, sillä maailman vanhimman titteli vaatii sitä, että riippumaton taho vahvistaa hänen dokumenttinsa.

Aiemmin nigerialaista James Olofintuyita, 171, ja etiopialaista Dhaqabo Ebbaa, 163, on vuorollaan väitetty maailman vanhimmiksi ihmisiksi. Kummaltakaan heistä ei löytynyt kuitenkaan päteviä dokumentteja ikänsä tueksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat