Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saksalaisministeri: EU:sta eroava Britannia ei saa pitää ”mukavia asioita”

Sigmar Gabriel sanoi sunnuntaina Saksan yleisradioyhtiön ARD:n haastattelussa, että EU-erolla olisi huonosti hoidettuna tuhoisa vaikutus koko Eurooppaan.

Ulkomaat
 
HANNIBAL HANSCHKE / Reuters
Saksan valtiovarainministeri Sigmar Gabriel televisiohaastattelussa Saksan valtiopäivätalon ulkopuolella Berliinissä kolme viikkoa sitten.
Saksan valtiovarainministeri Sigmar Gabriel televisiohaastattelussa Saksan valtiopäivätalon ulkopuolella Berliinissä kolme viikkoa sitten. Kuva: HANNIBAL HANSCHKE / Reuters

Euroopan unionista eroa valmistelevan Britannian ei saa antaa poimia rusinoita pullasta, sanoo Saksan talous- ja energiaministeri Sigmar Gabriel. Gabriel on myös Saksan varaliittokansleri ja sosiaalidemokraattisen SPD-puolueen puheenjohtaja.

Gabriel sanoi sunnuntaina Saksan yleisradioyhtiön ARD:n haastattelussa, että Britannian ero EU:sta vaikuttaisi huonosti hoidettuna tuhoisasti koko Eurooppaan.

”Brexit on ikävä asia, mutta se ei vahingoita meitä taloudellisesti niin paljon kuin jotkut pelkäävät”, Gabriel arvioi lehdistötilaisuudessa uutistoimisto Reutersin mukaan.

Gabrielin mukaan maailmalla pidetään kuitenkin juuri nyt Eurooppaa epävakaana ja on edelleen olemassa vaara, että muut EU-maat ottavat mallia Britanniasta.

”Nyt on varmistettava, ettei Britannia saa pitää Eurooppaan liittyviä mukavia asioita samalla, kun maa ei ota minkäänlaista vastuuta.”

EU-johtajat ovat jo aiemmin julistaneet, etteivät britit voi esimerkiksi saada vapaata pääsyä Euroopan 500 miljoonan kuluttajan markkina-alueelle ja samaan aikaan estää ihmisten vapaata liikkuvuutta EU-maista Britanniaan.

Saksan liittokansleri Angela Merkel sanoi niin ikään sunnuntaina, että kaikki EU:ssa ovat yksimielisiä Britannian erosuunnitelmien suuresta vaikutuksesta.

”Ennen kuin ryntäämme toimenpiteisiin, meidän kannattaisi ehkä pysähtyä ajattelemaan, mitä me 27 maata joudumme tekemään paremmin”, Merkel totesi ARD:lle.

Oikaisu 29.8. kello 22.55: Jutussa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että Gabriel olisi Saksan valtiovarainministeri.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat